Sağlık çalışanlarına ek ödeme ne zaman verilecek? Ek ödeme kimlere verilecek? Ek ödeme miktarları ne kadar?

Sağlık çalışanlarına ek ödeme ne zaman verilecek? Ek ödeme kimlere verilecek? Ek ödeme miktarları ne kadar?

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Koca, ‘Sağlık çalışanlarına ek ödeme ne zaman verilecek? Aile hekimlerine ek ödeme verilecek mi?’ sorularına yanıt verdi…

Özellikle koronavirüs salgını sürecinde aile hekimlerinin yoğun bir şekilde çalıştıklarına işaret eden Koca, gazetecilerin sorduğu ‘Ek ödeme kimlere verilecek? Ek ödeme miktarları ne kadar?’ soruları ile ilgili çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ve 1 Ağustos tarihi itibarıyla 3 aylık zaman dilimlerinde bir uygulamanın hayata geçirileceğini vurguladı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA EK ÖDEMENE ZAMAN VERİLECEK?

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Ağustos tarihi itibarıyla 3 aylık zaman diliminde sağlık çalışanlarına ek ödeme yapılacağını müjdeleyerek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde aile hekimlerinin yoğun çalıştıklarını anımsattı.

AİLE HEKİMLERİNE EK ÖDEME VERİLECEK Mİ?

Bakan Koca, aile hekimlerine aynı tarihlerde ek ödeme yapılacağını kaydederek, 1 Ağustos tarihi itibarıyla ödemelerin 3 aylık bir zaman diliminde ödeneceğini yenileyerek, ayrıca Kovid-19’lu hasta grubuyla daha çok uğraşmayan hekimlerin ya da sağlık çalışanlarıyla ilgili de ocak ayı esas alınarak ayrıca bir düzenleme yapılacağını ve ek ödemenin planlandığını belirtti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI EK ÖDEME MİKTARLARI

Doktor (1/4) 6 bin Türk lirası

Sağlık Bilimleri Lisansiyeri (1/4) 1625 Türk lirası

Ön lisans 1260 Türk lirası

Lise (2/3) 505 Türk lirası

(Not: Derecelendirmeye göre ödeme tutarları yazılmıştır)

EK ÖDEME NEDİR?

Ek ödeme, personele sağlık tesisine fiilen katkı sağladığı zaman boyunca verilen bir ödemedir. Sağlık tesisinin o dönemde kazandığı gayrisafi hasılattan ilk başta Hazine payı, 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun 18 inci maddesinin birinci fıkrasının (k) bendi gereği kapsamında ayrılacak pay ile Bakanlık merkez payı ayrılmasının ardından kalan miktar, 209 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin üçüncü fıkrasında paylaşılan oranları geçmemek suretiyle personele ek ödeme olarak verilebilir. Bağış, faiz, kira gelirinden kazanılan döner sermaye gelirleri hiçbir biçimde personele ek ödeme olarak verilmez.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN