A ve B grubu kana sahip olanlar dikkat! O illet hastalığa yakalanma ihtimaliniz yüzde 82: Hemen önlem alın

A ve B grubu kana sahip olanlar dikkat! O illet hastalığa yakalanma ihtimaliniz yüzde 82: Hemen önlem alın

Kan grupları, hastalıklarınızda da etkili oluyor! Özellikle A ve B grubu kana sahipseniz buna dikkat edin! O hastalık adeta bu kan grubuna sahip insanları buluyor. Hastalığa yakalanma riskiniz ise yüzde 86! Hemen tedbirinizi alın...

Kan grupları, insan sağlığı açısından da önemli olduğu tespit edildi. Bazı kan grupları farklı hastalıklara yatkın olurken, A ve B kan grubu ise o hastalığa daha fazla yakalanıyor. Risk faktörünün kan gruplarında değişkenlik gösterdiği araştırmalarla kanıtlandı.

KAN GRUBU NEDİR?

2-009.jpg

Kan grubu, birçok insanın kan dolaşımındaki temel bir özelliktir. Bu özellik, kırmızı kan hücrelerinin yüzeyinde bulunan antijenler ve Rh faktörüne dayanır. Antijenler, yabancı maddelerle temas ettiğinde vücudun tepki vermesini sağlayan proteinlerdir. Bu antijenlerin türüne göre, A, B, AB veya O kan grubu olarak sınıflandırılırız.

KAN GRUBU SAĞLIK RİSKİNİ DE BELİRLER

3-005.jpg

Rh faktörü ise kırmızı kan hücrelerinin yüzeyinde bulunan bir başka önemli bileşendir. Rh pozitif (+) veya Rh negatif (-) olarak kabul ediliriz, Rh faktörünün varlığı veya yokluğuna göre.

Kan grubu sadece tıbbi bir bilgi değil, aynı zamanda sağlık riskleri hakkında da bilgi sağlayabilir.

ALZHEİMER RİSKİ YÜZDE 82 DAHA FAZLA

5-003.jpg

AB0 geni, buna örnek olarak A, B ve AB kan gruplarına sahiptir. Bu gen, beyin fonksiyonu ve hafıza kaybıyla ilişkilidir. A,B ve AB kan gruplarına sahip olan kişiler, 0 grubu kana sahip olanlara göre daha fazla demansa yol açabilen, alzheimer gibi hafıza sorunları olan hastalığa yakalanma olasılığının yüzde 82 oranından daha fazla olduğu tespit edildi.

Bunun nedeninin ise, bu kan gruplarının yüksek tansiyon, diyabet ve yüksek kolesterol gibi rahatsızlıklara zemin hazırlamasıdır. Bu koşullarda bilişsel bozulma veya demansa sebep olabilir

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN