Allah insanlara resmen şifa için yollamış! Çörekotu gibi bin derde devası var: Bunu yiyen hastalık nedir unutuyor

Allah insanlara resmen şifa için yollamış! Çörekotu gibi bin derde devası var: Bunu yiyen hastalık nedir unutuyor

Bu yiyecek resmen “mucize besin” olarak nitelendiriliyor. Sağlıklı bir bünye için önerilen bu besin aynı çörekotu gibi bin derde deva olmasıyla biliniyor. Bunu yiyen ne hasta oluyor ne hastanelik. İşte konuya ilişkin detaylar…

İbrahim Saraçoğlu, sağlıklı beslenmeye dair verdiği tavsiyelerle sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. İnsan vücuduna iyi gelen bileşenlerden oluşan yiyeceklerin faydalarını tek tek anlatan uzman isim bu kez de bu besinin mucizevi faydalarını anlattı. Besinin faydalarını öve öve bitiremeyen Saraçoğlu, balıktan bile 7 bin kat daha fazla faydalı olduğunu açıkladı.

BALIKTAN BİLE DAHA ZENGİN

Akit’te yer alan habere göre, Prof. İbrahim Saraçoğlu, akciğer kanserine ilişkin önemli bilgilendirmelerde bulundu. Uzman isim öyle bir yiyecekten bahsettik ki omega-3 ya aslı bakımından balıktan bile daha zengin bir besin olduğunu ifade etti. Hem içeriğiyle hem kabule doğal bir ilaç olarak kullanılabileceğini söyleyen Saraçoğlu, keten tohumu yağının özelliklerini saymakla bitiremedi. Özellikle Mısır ve Asya topraklarında daha çok kullanılan keten tohumu için balıkta 7 bin kat daha fazla omega-3 yağ asidi bulundurduğunu açıkladı. Tüm bunların yanı sıra keten tohumunun içerisinde omega-6 ve omega-9 ya asitlerinin de bulunduğunu söyleyen uzman isim bir çok hastalığa karşı iyi geldiğini söyledi.

yeni-proje-18-001.jpg

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Keten tohumunun içerisinde bitkisel bazlı omega-3 yağ asidi olarak bilinen alfa-linolenik asit yani ALA bulunur. Bu asit ise dolaşım için oldukça faydalıyken, anti-inflamatuar etkisi vardır. Bunların yanı sıra yağ aitleri vücutta kemik kayıplarına yol açan osteoporoz ile savaşır. İnsanları tip2 diyabete karşı korur.

Keten tohumunun içerisinde lif, bitkisel protein, B grubu vitaminleri, magnezyum, manganez, fosfor, bakır ve tiamin vardır. Bunlardan magnezyum insanların uyku ve ruh haline düzeltirken, manganez ise kolajen üretimini destekler. Bu sayede cilt sağlığı ve kemik sağlığı olumlu yönde etkilenir. Keten tohumunun içerisinde bulunan fosfor, hücrelerin oluşmasında ve kemiklerin korunmasında faydalıdır. Yine bu besinin içerisinde bulunan bakır ise enerji ve kolajen üretimine destek verir. Tüm bunların yanı sıra vücutta oksijen taşımaya yarayan kırmızı kan hücreleri için oldukça önemli bir bileşendir. Tiamin ise sindirim sistemini korumada önemli bir rol oynar.

yeni-proje-19-001.jpg

KANSERE KARŞI ÖNEMLİ BİLEŞENLER İÇERİYOR

Keten tohumunun içerisindeki lignan, meme, kolon ve prostat kanserlerinin tümörlerinin gelişimini etkilemeye yardımcı olur. Ayrıca söz konusu bu bileşikleri yeni kan damarları oluşturmasını ve büyümesini durdurma gücü vardır. Konuya ilişkin yapılan bilimsel araştırmalar kapsamında düzenli olarak keten tohumu tüketmek meme kanseri riskini yüzde 18 oranında engeller.

KETEN TOHUMU TÜKETME ÖNERİLERİ

Eğer keten tohumunu toz haline getirirseniz hava ile teması artacağı için hızlı bir şekilde oksitlenir. Bu durum ise faydaları da engellerken uzmanlar bütün olarak tüketilmesini öneriyor. Eğer ki toz halinde tüketecekseniz kesinlikle cam kavanozda saklamalı ve küçük miktarlarda satın almalısınız. Uzun süre bekletmek tohumun faydalarını olumsuz yönde etkiler.

yeni-proje-20-001.jpg

CİLT SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR

Keten tohumunun en önemli özelliklerinden biri ise cilt sağlığına destek vermesidir. Cildi sıkılaştırmaya yarayan keten tohumu cilt sarkmaları önüne geçen. Bunların yanı sıra cilt hastalıkları, örneğin egzama, karşısında etkili bir formüldür.

BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KANITLADI

Tüm bunların yanı sıra Amerikan Kalp Derneği bulduğu yeni bulguları açıkladı. Bu kapsamda çok bitkisel bazlı yağ yiyen kişilerin, az yiyenlere oranla felç geçirme ihtimalinin yüzde 12 daha az olduğu ifade edildi. Bunun yanı sıra yüksek miktarda hayvansal kaynaklı doymuş yağ tüketen kişilerin, az tüketenlere oranla felç geçirme ihtimalinin yüzde 10 altıda fazla olduğu bilgisi paylaşıldı. Konuya ilişkin çalışmanın baş yazarlarından biri olan Harvard’dan Fenglei Wang, "Yağın türü kullanılan toplam yağdan daha önemli" dedi.

Dr. Frank Hu ise "Kırmızı ve işlenmiş et tüketiminde ılımlı bir azalma, toplam ölüm oranını yüzde 13, kalp hastalığı ölümlerini yüzde 14 azaltabilir" açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN