Ankara'da yaşayanlar dikkat! Panik yaratan salgın başladı: Mutlaka bu önlemleri alın

Ankara'da yaşayanlar dikkat! Panik yaratan salgın başladı: Mutlaka bu önlemleri alın

Milyonlarca Ankaralıyı ilgilendiren bir haber geldi! Ankara’da yaşıyorsanız dikkat edin… İnsanlar içinde panik yaratan salgın başladı. Bu önlemleri kesinlikle alın, salgının önüne geçmek için bu önlemler çok önemli…

Ankara’da yaşayanlara yeni bir bilgilendirme yapıldı. Milyonlarca insanın panik olmasına neden olan bu salgın için alınması gereken önlemler paylaşıldı. Mutlaka bu önlemleri almanız gerekiyor. Salgından kurtulmanın tek çaresi bu önlemler…

BAŞKENTTE SALGIN PANİĞİ

Hastaneler son günlerde yeni bir hastalıkla dolup taşmaya başladı. Yüzlerce insan ishal, kusma, baş dönmesi, bulantı ve yüksek ateş şikayeti ile hastanelere başvurmaya başladı. Doktorlar ise bu belirtilerle gelen hastalar için genel bir tespitte bulunmazken yeni önlemler için açıklamalar yapıldı.

sss.jpg

Aynı şikayetlerle hastanelere gitmek istemeyenler ve iyileşmek isteyenler için yeni tedbirler alınması gerektiği ifade edildi. Özellikle de hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğinin altı çizildi.

ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Uzmanlar, vatandaşlar için bazı uyarılarda bulundu. İlk olarak ellerin sık sık yıkanması gerektiği, kalabalık ortamlarda uzun süre durulmaması, uyku düzenine ve sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğinin altı çizildi. Öte yandan yapılan bazı araştırmalara göre hijyen kurallarına dikkat eden insanların hastalıklardan daha az etkilendiği ortaya koyuldu.

ss.jpg

Ayrıca bağışıklık sisteminin kuvvetli olması da hastalıklardan korunmak için bir numaralı yöntem. Bağışıklığın güçlenmesi için düzenli egzersiz, sağlıklı kilonun korunması, alkol tüketmemek ya da aşırı tüketmemek, düzenli uyku, stresin aza indirilmesi, ağız ve el hijyen kuralları bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesi için oldukça önemli.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN