Balıktan bin kat faydalı! Çekirdeğini çöpe atmayın! Hem de çok ucuz

Balıktan bin kat faydalı! Çekirdeğini çöpe atmayın! Hem de çok ucuz

Bu meyvenin çekirdeği balıktan bin kat daha faydalı! Çöpe atan bin pişman olur! Hem ucuz, hem sağlıklı... Besin değeri çok yüksek! Faydası saymakla bitmiyor...

Bu meyvenin çekirdeği, balıktan bin kat daha fazla fayda sağlayabilir! Bu nedenle bu değerli çekirdeği çöpe atmak yerine kullanmayı düşünmelisiniz. Hem ucuz hem de sağlığınıza pek çok faydalı etkisi bulunuyor! Yüksek besin değeriyle de dikkat çekiyor.

O MEYVENİN ÇEKİRDEĞİNDEN YAĞ ÜRETİYOR

dfsfdsfds.jpg

Soğuk pres yöntemiyle kavun çekirdeği yağı üretimi gerçekleştiren Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, bu özel yağları hem kapsül şeklinde takviye edici gıda olarak hem de krem olarak kullanılabilecek şekilde üretti. Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, Türkiye genelinde yetiştirilen ve tercih edilen kavunun çekirdek yağının potansiyelini vurgulayarak, kavunun sezonunun güney bölgelerde yüksek fiyatlarla başladığını, ardından kuzeyde üretilen kavunlarla fiyatların düştüğünü ifade etti. Özellikle Çankırı'nın tatlı ve ekonomik kavunuyla ilgili bilgi veren Ercoşkun, kavunun uzun raf ömrü ve yüksek katma değeri nedeniyle atılmasının önlenmesinin gıda mühendisliği açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

BALIK YAĞINA BİN BASAR

h.jpg

Ercoşkun, Çankırı Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü olarak daha önce kavun bazlı ürünler geliştirdiklerini, son olarak kavun çekirdeğinden çeşitli kozmetik ürünler ürettiklerini açıkladı. Kavun çekirdeği kurusunun oldukça yüksek oranda yağ içerdiğini ve bu yağın büyük bir kısmının linolenik asit içerdiğini belirterek, bu yağın bitkisel kaynaklı ve doymamış yağ asitleri bakımından zengin olduğunu vurguladı. Balık yağlarıyla karşılaştırılabilir nitelikte olan kavun çekirdeği yağının, takviye edici gıda ve kozmetik ürünlerinde yüksek değere sahip olduğuna dikkat çekti.

HEM NEMLENDİRİCİ, HEM TAKVİYE EDİCİ GIDA

yrt.jpg​​​​​​​

Ercoşkun, kavun çekirdeği yağının balık yağından daha fazla doymamış yağ asidi içermesi nedeniyle öne çıktığını belirterek, birçok yabancı firmanın kavun, karpuz gibi ürünlerin öz sularını kozmetik ürünlerinde kullanmasına rağmen, kavun çekirdeği yağının bunlardan daha etkili olduğunu söyledi. Kavun çekirdeği yağının hem takviye edici gıda olarak hem de nemlendirici, yenileyici krem olarak kullanılabilecek geniş bir yelpazede fayda sağlayabileceğini belirtti.

KANSER OLUŞUMUNU AZALTIR

das.jpg​​​​​​​

Ercoşkun, kavun sezonunun başladığı Çankırı'da büyük miktarda kavun üretildiğini ancak bir kısmının tüketiciye ulaşamadığını ve bazılarının da düşük fiyatlar nedeniyle israf edildiğini dile getirerek, bu kavunların çeşitli ürünlere dönüştürülmesinin önemine vurgu yaptı. Kavun çekirdeği yağı içeren kozmetik ürünler ve gıda takviyelerinin olumlu sonuçlarla sonuçlandığını ifade etti ve yatırımcıların bu potansiyeli değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Ercoşkun, çoklu doymamış yağ asitlerinin vücut için yaşlanma sürecini yavaşlattığını ve oksidasyona bağlı kanser oluşumunu azalttığını vurguladı. Bu nedenle balık yağı gibi çoklu doymamış yağ asitlerini düzenli olarak tüketmenin önemine değindi. Kavun çekirdeği yağının doğal ve zengin bir kaynak olarak, bu etkileri sağlayabileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN