Bayram sabahına ılık suyla başlayın

Bayram sabahına ılık suyla başlayın

Ramazan ayı boyunca vücudun kaybettiği sıvı miktarının bayramda telafi edilmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe “Bayram sabahında limon, nane ve tarçın içeren su tüketilerek güne başlanmalıdır. Özellikle sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfat gibi vücudumuz için hayati önemi olan mineralleri barındıran doğal kaynak ve doğal mineralli sular tüketilmeli” dedi.

Ramazan ayı boyunca oruç tutarken ister istemez su tüketimi kısıtlanıyor. Uzun süreli açlıkların ardından rutin yeme düzenine sağlıklı bir biçimde geçebilmek için beslenme ve su tüketiminin planlanması ise büyük önem taşıyor. Yaklaşan Ramazan Bayramı her ne kadar geleneksel tatlılarıyla iştah kabartsa da güvenilir, mineralli ve doğal kaynak sularıyla vücuttaki su kaybını telafi etmek sağlık için öncelik taşıyor.

BAŞ AĞRISINA DİKKAT!

Bayram neşesinin yerini hastalıkların almaması için planlı bir biçimde su içilmesi gerekiyor. Vücutta sıvı kaybının baş ağrısı, baş dönmesi, bayılma, halsizlik, mide bulantısı, tansiyon düşüklüğü gibi sorunlara yol açabileceğini belirten Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, “Bayram sabahında limon, nane ve tarçın içeren su tüketilerek güne başlanmalıdır. Özellikle sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfat gibi vücudumuz için hayati önemi olan mineralleri barındıran doğal kaynak ve doğal mineralli suların tüketilmesine özen gösterilmelidir’’ dedi.

Tüketilen suyun kalitesinin de sağlıkta belirleyici olduğuna dikkat çeken Aktepe, şu tavsiyede bulundu:

"Öncelikle sindirim sistemimizin rahatlaması ve bozulmaması için ambalajlı, içeriği net olarak bilinen, doğal kaynak suyu ve doğal mineralli suların tercih edilmesini öneriyoruz.”

SİNDİRİM SİSTEMİNİ YORMAYIN

Aktepe, oruçlu zamanlarda daha az yemek yemeye alışan sindirim sisteminin bayram sabahından başlayarak çok fazla yorulmaması gerektiğine de vurgu yaparak, şunları söyledi:

‘’Protein ağırlıklı bir kahvaltı yapıp, diğer öğünlerde yine mideyi yormayacak besinlerle devam etmeliyiz. Özellikle kızartmalar, aşırı yağlı besinler, şeker, fazla tuz kullanımı, beyaz unlarla yapılan börek, çörek, pastalara çok dikkat etmemiz gerekir. Bayramda sindirim sistemine çok yüklenilmesi halinde mide bulantısı, ishal, kusma sorunları yaşanabilir.’’

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN