Bilim insanlarından korkutan çalışma: Makyaj fırçaları klozet kapağından daha kirli

Bilim insanlarından korkutan çalışma: Makyaj fırçaları klozet kapağından daha kirli

Yeni bir çalışma, kullanıldıktan sonra nerede tutulduğu fark etmeksizin yıkanmamış makyaj fırçalarında klozet kapağıyla benzer miktarda bakteri olduğunu ortaya çıkardı. Uzmanlar, fırçaların en az haftada bir temizlenmesini tavsiye ederken, çalışmaya katılanlardan bazıları üç ayda bir yıkadıklarını söyledi.

Yeni yapılan çalışmada araştırmacılar, iki haftalık çalışma süresi boyunca makyaj fırçalarının temizliğini ve saklama yöntemlerini inceledi. Sonuçları, klozet kapağının temizlendiği bir bezle karşılaştırılırken, fırçalar nerede saklanırsa saklansın, bakteri sayısının tuvaletle aynı veya daha fazla olduğu ortaya çıktı.

‘BAKTERİLER ENFEKSİYONA YOL AÇABİLİR’

Kozmetik bilimcisi Carly Musleh, Spectrum Collections'a makyaj fırçalarının bakterileri, ölü deri hücrelerini ve yağı yüzden ürüne aktarabildiğini söyledi. Her tür bakteri mutlaka zararlı olmasa da, rutin olarak kirli fırça kullanmak sivilceye veya daha kötü sonuçlara neden olabiliyor.

Musleh, "Kirli fırçaların kullanılması, sağlıklı mikrobiyal toplulukta bir dengesizliğe neden olma riskini artırabilir ve çeşitli enfeksiyonlara neden olabilecek mikropların sayısında artışa yol açabilir. Bu nedenle, bakteri oluşumunu azaltmak için makyaj fırçalarını düzenli olarak temizlemek önemlidir" ifadelerini kullandı.

ÜÇ AYDA BİR YIKAYANLAR VAR

Uzmanlar, makyaj fırçalarının her hafta yıkanmasını tavsiye ederken, kozmetik firması Spectrum Collections tarafından yaptırılan çalışmada, şirket kendi müşterileri arasında anket yaptı. Müşterilerin yüzde 40’ı fırçalarını iki haftada bir temizlediklerini söylerken, yüzde 20'si sadece bir ila üç ayda bir yıkadıklarını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN