Bu faydaları duyunca çok şaşıracaksınız! Yumurtadan 10 kat daha faydalı: Uykuda bile kas yaptırıyor

Bu faydaları duyunca çok şaşıracaksınız! Yumurtadan 10 kat daha faydalı: Uykuda bile kas yaptırıyor

Kanserden mide rahatsızlıklarına kadar sınırsız faydası olan lor peynirinin sağlık üzerindeki etkilerini duyunca çok şaşıracaksınız. Yumurtada 10 kat daha faydalı olan bu besini sofralarınızdan eksik etmeyin…

Özellikle bağışıklığı zayıf olanların, sporcuların, diyet yapanların ve tansiyon hastalarının olmazsa olmazı olan Lor peynirinin sağlık üzerindeki faydaları saymakla bitmiyor. İçeriğindeki proteinle vücudun bağışıklığını güçlendiren lor peyniri, sporcuların da sağlıklı beslenme listesinde kendine yer buluyor.

“SOFRALARDAN EKSİK EDİLMEMELİ”

Beslenme ve Fitoterapi Uzmanı Gizem Keservuran, lor peynirinin sadece börek ve makarnalarda kullanıldığını söyleyerek “Lor peyniri sofralardan eksik edilmemeli. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlamak için lor peyniri yiyebilir, hastalıkları kendinizden uzak tutabilirsiniz. ” dedi.

lor-peynirinin-faydalari-1.jpg

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Vücudumuz için büyük önem taşıyan besinleri içeren lor peynirinin protein, kalsiyum, mineral ve vitamin zengini bir peynir olduğunu vurgulayan Keservuran, lor peynirinin inek peynirinin suyundan yapıldığını belirterek “İnek peynirinden elde edilmesine rağmen inek peynirindeki antijenik proteinleri içermez. Lorun içinde özellikle diğer süt ürünlerinde bulunmayan çok değerli bir protein olan serum protein vardır. Bunun da biyolojik değeri çok yüksek. Hatta yumurtadan daha yüksek biyolojik değeri var. Yumurta alerjisi olan bir kişi, lor yiyerek bu protein ihtiyacını çok rahat karşılayabilir" ifadelerine yer verdi.

Keservuran “Lor peynirinin içinde bulunan serum protein tüm vücut ve kas proteinlerinin daha fazla sentezlenmesini sağlıyor. Aşırı egzersiz sonucu ortaya çıkabilen kas sakatlanmalarında iyileştirici etkisi var. Bu nedenle özellikle sporcular bu peynirin değerini biliyor ve tüketiyor. Ancak, birçok kişi bu değerli peynirin mucizevi etkilerinin farkında değil. Sadece börek ve makarnada lor kullanılıyor.

lor-peynirinin-faydalari-2.jpg

Günün her saati atıştırmalık olarak da bu faydalı peynirden yararlanmak mümkün. Özellikle Diyet yapanlar, az tuzlu kahvaltılık lor peyniri ile diyetlerini keyiflendirebilirler” diyerek sözlerini noktaladı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN