Bu otu tüketenin tansiyonu 12.8’e sabitleniyor! Etkisi sarımsağı solda bırakır: Tuzlu gıdalar bile tansiyonu yükseltmiyor

Bu otu tüketenin tansiyonu 12.8’e sabitleniyor! Etkisi sarımsağı solda bırakır: Tuzlu gıdalar bile tansiyonu yükseltmiyor

Yüksek tansiyon günümüzde pek çok kişinin yaşadığı bir sorun. Ancak, bu otu tüketenin tansiyonu 12.8’e sabitleniyor. Etkisi sarımsağı solda bırakır dedirten otu tüketince tuzlu gıdalar bile tansiyonu yükseltmiyor. İşte, herkesin sağlık için mutlaka tüketmesi gereken o ot…

Doğal ve sağlıklı beslenme, doğa tarafından bize sunulan besinler ile sağlıklı kalmayı tercih ettiğimiz bir yaşam biçimini tanımlıyor. Bunun için ise yediğimiz içtiğimiz besinlere oldukça dikkat etmemiz gerekiyor.

Bu kapsamda karşımıza çıkan ökse otu ise yüksek tansiyonu düşürme, nabzı artırma ve kalp ritmini hızlandırma gibi özellikleri ile dikkat çekiyor.

ÖSKE OTU NEDİR?

Ökseotugiller familyasından olan bu ot, yeşil renkli genç filizleri olan küçük bir çalıdır. Türkiye’de doğal olarak yetişen Adi ökseotu ve Zeytin ökseotu çeşitleri bulunuyor. Yapraklarında tanen, urson, inosit, saponin ve viscine gibi yapışkan, esnek ve yumuşak bir reçine vardır.

gokce-otu-faydalari-1.jpg

ÖKSE OTU FAYDALARI NELERDİR?

Ökse otu, yüksek tansiyonu düşüren, damar sertliğini önleyen, sara ve akciğer kanamalarını durduran, spazmları çözen ve sindirimi kolaylaştıran bir bitkidir. Fakat aşırı tüketimi faydadan çok zarar sağlayarak; bilinç kaybı, kas güçsüzlüğü ve ishal gibi olumsuz etkiler doğurabilir.

gokce-otu-faydalari-2.jpg

ÖKSE OTU ÇAYI NASIL DEMLENİR?

1 bardak sıcak suyun içine 1-2 tatlı kaşığı kuru yaprak ile filiz ekleyerek 10-15 dakika bekletin. Ardından günde en fazla 3 kere olacak şekilde tüketebilirsiniz.

UYARI!

Ökseotunun meyvelerinden mutlaka uzak durun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN