Bu yağı düzenli kullananlar cilt hastalıklarından kurtuluyor! İbnü'l-Baytâr asırlar önce o sırrı açıklamış… Ne egzama ne uyuz...

Bu yağı düzenli kullananlar cilt hastalıklarından kurtuluyor! İbnü'l-Baytâr asırlar önce o sırrı açıklamış… Ne egzama ne uyuz...

Cilt hastalıkları insanların en çok sıkıntı çektiği konulardan biridir. Özellikle de hem görüntü hem kaşıntı anlamında yaşanılan cilt problemleri insanların sosyal hayatını bile ciddi derecede etkiliyor. Bu kapsamda yüzyıllar önce İbnü'l-Baytâr, bu yağı önermiş. Bu yağı düzenli kullananlar resmen şifa bulacak.

HABER: ZEYNEP ORHAN

Bilim insanı, botanikçi, eczacı ve hekim olarak bilinen İbnü'l-Baytâr, Endülüs’ün en önemli bilim insanlarından biriydi. Ayrıca İslam'ın Altın Çağı'nın ve Müslüman Tarım Devrimi'nin en büyük eczacı ve botanikçilerinden biri sayılmaktadır. Yaşadığı dönemde bulduğu tedaviler, bitkilerden elde ettiği ilaçlar oldukça işe yaramış ve hastalıklara şifa olarak kullanılmıştır. Asırlar önce cilt rahatsızlıkları için de önemli bir bitki ile şifa kapısı açmıştır.

CİLT HASTALIKLARINA ŞİFA OLACAK

İbnü'l-Baytâr, asırlar önce cilt hastalıklarından korunmak için defne yağının bir çözüm olacağını söylemiştir. Bu kapsamda egzama, uyuz ya da cilt mantarı problemi yaşayan kişilerin düzenli şekilde defne yağı sürdükleri takdirde şifa bulacaklarını belirtmiştir.

yeni-proje-25.jpg

DEFNE YAĞI FAYDALARI

Bağışıklık sistemini güçlendirmeye destek verir.

Sinirleri yatıştırır ve stresi azaltmaya yardımcı olur.

Sindirim sistemi sorunları için iyi bir destekleyicidir.

Solunum yolu enfeksiyonlarına karşı etkilidir.

yeni-proje-26.jpg

Romatizma, artrit ve kas ağrılarına iyi gelir.

Cilt problemlerinin tedavisinde yardımcıdır.

Saç sağlığını korumaya en iyi şekilde destek verir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN