Bu yiyecekler meğer tütün kadar zararlıymış! Uzmanlar tek tek uyardı... Bunları mutfağınıza sokmayın

Bu yiyecekler meğer tütün kadar zararlıymış! Uzmanlar tek tek uyardı... Bunları mutfağınıza sokmayın

Tükettiğimiz bütün yiyeceklerin vücudumuza hem faydası hem de zararı var. Hele ki bazı yiyecekler vücuda ciddi anlamda zarar veriyor. Bu yiyecekler ise adeta bir tütün kadar zararlı. Uzmanlar insanları bu konuda uyarıyor. Bunları sakın mutfağınıza sokmayın…

Hem bağışıklığı korumak hem de hastalıklara karşı dirençli bir vücut oluşturmak oldukça önemli bir konu. Bu kapsamda tükettiğimiz yiyecekler de hayatımızı ciddi anlamda etkiliyor. Bazı yiyecekler insan sağlığı için çok kıymetli iken bazıları ciddi derecede zararlar taşıyor. İnsan vücuduna zararlı olan yiyecekler hakkında bir yazı yayınlayan ABD’li New York Post gazetesi en zararlı yiyecekleri tek tek açıkladı.

yeni-proje-42.jpg

İNSAN SAĞLIĞINA ZARAR VEREN YİYECEKLER

İŞLENMİŞ ET

Kahvaltılık sucuk, pastırma ve hindi füme gibi işlenmiş etler, insan sağlığına zarar veren yiyecekler arasında yer alıyor. Sosisli sandviçler, şarküteri etleri, paketlenmiş sucuk, salam, sosis gibi yiyecekler insanların tüketmemesi gereken gıdalar arasında bulunuyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün Açıklamalarına göre, 1. grup kanserojen olarak sınıflandırılıyor. Öte yandan bu yiyeceklerin kansere yol açtığı belirtiliyor. İşlenmiş etler taze ette bulunmayan kimyasallar içerdiği için tehlike arz ediyor.

yeni-proje-43.jpg

RAFİNE KARBONHİDRATLAR

Beyaz ekmek, beyaz pirinç, makarna, hamur işleri, pizza gibi yiyeceklerden oluşan rafine karbonhidratlar arasında yer alıyor. Rafine tahıl ürünlerinin insan vücudunda iltihaplanmaya yol açtığı ve obeziteye neden olduğu biliniyor.

yeni-proje-44.jpg

HİDROJENLENMİŞ YAĞLAR

Birçok paketlenmiş gıda ve fast food ürünlerinde bulunan hidrojen yağlar, insanların uzak durması gereken yiyecekler arasında bulunuyor. Bu konuya ilişkin bazı açıklamalarda bulunan Beslenme uzmanı Paul, “Hidrojenlenmiş yağların, nüfus araştırmalarında ölüm oranlarını arttırdığı kesin olarak gösterilmiştir. Fıstık ezmesi gibi birçok popüler tüketici ürünü markası hidrojene yağlar içerdiğinden, tüketicilerin paketlenmiş gıda ürünlerinin üzerindeki içerik etiketini okumaları önemlidir” ifadelerine yer veriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN