Bu Yiyecekler Zehir Etkisi Yaratıyor! Lezzetli Olarak Yediğimiz Bu Yiyecekler Damar Tıkıyor

Bu Yiyecekler Zehir Etkisi Yaratıyor! Lezzetli Olarak Yediğimiz Bu Yiyecekler Damar Tıkıyor

Sağlıklı ve düzenli beslenmek için tükettiğimiz yiyecekler bazen fazla tüketildiğinde olumsuz etkiler ortaya çıkarabiliyor. Bunların başında vücudumuzun pek fazla haz etmediği tuz da yer alıyor. Tuz, günde alınması gereken miktarın aşılması durumunda damar tıkanıklığına sebep olacak hastalıklara yol açabiliyor. Peki sağlıklı beslenmek için dikkat etmemiz gereken besinler hangisi? İşte detaylar...

Sağlığımıza iyi gelen besinler gereğinden fazla tüketildiğinde ortaya sorunlar çıkarabilir. Fazla tuz tüketmek de kalp ve damar hastalıklarının yanında vücudunuzda ödem ve şişkinliğe de sebep olabilir. Uzun süreli olarak aşırı tuz tüketimi vücudumuzda geri dönülmesi zor hasarlar bırakabilir. Fazla tuz tüketimi, böbreklere zarar vererek damar tıkanıklığına kadar uzanan hastalıklarla sebep olabiliyor.

KONSERVE VE TURŞUYU BIRAKIN

Yapım aşamasında içine fazlasıyla tuz ilave edilen konserve ve turşu gibi yiyecekler, içinde barındırdıkları aşı tuz miktarı nedeniyle vücudumuzda ciddi hasarlara neden olabilir. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) tavsiyesi, normal bir insanın günlük tuz tüketiminin 5 gramı aşmaması yönünde. Önerilen miktarın üzerindeki tuz tüketiminde; yüksek tansiyon, ödem, damar tıkanıklığı, diyabet ve bazı kanser gibi hastalıklara yakalanmamızın riski artıyor.

Konserve yiyecekler ve turşulardan vazgeçemeyenler daha az tuzla yapılmış olanları tercih edebilir. Turşuyu ve konserve gıdaları elden geldiğince daha az tüketmek mümkünse hiç tüketmemek sağlığımız açısından daha iyi bir seçenek olacak.

haber-ici1.jpg

PEYNİRİ SIK TÜKETMEYİN

Fazla peynir tüketimi de bilinenin aksine sağlığımız için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Peynir yapılışı itibariyle içinde fazlaca tuz barındırdığından, fazla tüketilmesi halinde vücudumuzda istenmeyen nedenlere sebep olabilir. Bazı peynir çeşitleri tulum peyniri, otlu peynir gibi hazırlanma aşamasında haddinden fazla tuz konulduğundan insan vücudu için ciddi tehlikeler doğurabilir. Peynirin bozulmasını önlemek için fazladan koyulan tuz, sağlıklı bir bireyde bile; tansiyon, damar tıkanıklığı ve ödeme kadar uzanan hastalıklara yakalanmanızın riskini artırıyor.

haber-ici2-001.jpg

EKMEĞİ ÇOK SIK YEMEYİN

Sodyum ihtiyacınızı neredeyse tek başına karşılayan ekmek, özellikle de sıcaksa sabah kahvaltılarında kendimizi tutamıyoruz ve bol bol tüketiyoruz. Günün her saatinde yenilen ekmek de fazla tüketildiğinde içerisinde bulundurduğu tuz ve yüksek kalorisi nedeniyle ortaya sağlık problemleri ortaya çıkarabilir. Ekmek yüksek kalorili bir besin olduğundan vücutta ve damarlarda yağlanmaya neden olan besinlerin başında geliyor. Eğer kendinizi ve sağlığınızı düşünüyorsanız ekmeği de oldukça azaltmanızı öneriyoruz.

ekmek.jpg

KAHVEYİ AZALTIN

Metabolizmayı hızlandırarak fazla kilolardan kurtulmanıza da yardımcı olan kahve tüketimi yararlı olduğunu düşünüp fazla içerseniz onlar da vücudunuzda olumsuz etkilere neden olabilir. Fazla miktarda kahve tüketimi sağlınıza iyi gelmeyecektir. Tavsiye edilen günlük kafein ihyacının (300 veya 400 mg) üzerinde bir tüketim gerçekleştirirsek sağlımıza olumsuz etkileri olabilir. Fazla kafein vücuttaki kan basını artırarak kalp ve damar yollarına zarar verir.

ay-ve-kahve.jpg

Aynı zamanda kafein içeren çikolata ve enerji içeceklerinin de fazla tüketilmemesi gerekiyor. Aksi taktirde vücutta yan etki yaratarak; yüksek tansiyon, yorgunluk veya kalp çarpıntılarına neden olabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN