Bu yöntemi deneyenler muzu taptaze yiyecek! Muzları günlerce taze tutan basit formül

Bu yöntemi deneyenler muzu taptaze yiyecek! Muzları günlerce taze tutan basit formül

Lezzetli tadı ve içeriğindeki besin değerleriyle uzmanlar tarafından sıklıkla önerilen muz, yediden yetmişe herkes tarafından sevilerek tüketilmekte. Özellikle Ramazan aylarında sahurlarda sıkça tüketilen ve tokluk hissi veren muz, hızlı bir şekilde bayatlayıp bozulabiliyor. Çoğu kişi aldıkları muzları kısa bir süre içerisinde tüketmek zorunda kalıyor. Bu dertten sizde muzdaripseniz çözümü çok basit. İşte muzları günlerce taze tutan basit formül...

Muz içerisindeki besin değerleri ile tam bir şifa deposudur. Yediden yetmişe sevilerek tüketilen muz özellikle sahurlarda sıklıkla tüketilir. Hem vücudu besler hem de tokluk hissini uzun bir süre verir. Ancak herkesin şikayet ettiği konu olan muzların çabuk bozulmasına çözüm arıyorsanız doğru yerdesiniz. Uzun süreli sağlıklı ve taze muz tüketmek istiyorsanız mutlaka bu yöntemi uygulayın. İşte muzları bozmadan günlerce taze tutmanın en etkili yöntemleri...

SAHURLARIN VAZGEÇİLMEZ MEYVESİ

İçeriğinde bulundurduğu bileşenler sayesinde insan vücuduna oldukça faydalı olan muz, kişinin çeşitli vitamin değerlerini karşılayan son derece önemli bir gıdadır.

ghghghgh-37.jpg

Potasyum ve lif açısından zengin gıda olan muz kişinin uzun süre tok kalmasına yardımcı olduğu için sahurlarda bolca tüketilir. Ancak en büyük dert muzun erken bozulması. Peki muzun erken bozulmaması için ne yapılmalı? İşte muzları günlerce taze tutan basit formül.

MUZLARI GÜNLERCE TAZE TUTAN FORMÜLLER

  1. Muzları uzun süre sağlıklı bir şekilde muhafaza edebilmek için parlak ve tam olgunlaşmamış seçmeniz muzların uzun süre sağlıklı kalması için dikkat etmeniz gereken en önemli adımlardan bir tanesidir.
  2. Muz satın alırken, muz sapının sağlam ve herhangi bir yerinde açıklık olmamasına dikkat etmeniz son derece önemlidir.
  3. Muzların ısıdan uzak tutmanız, uzun süre taze kalmasını sağlayacaktır.
  4. Muzun uzun süre bozulmadan kalmasını sağlayabilmek için muzları asarak muhafaza etmeniz çok daha sağlıklı olacaktır. Aynı zamanda muzların geç olgunlaşmasını sağlamak için birbirlerinden ayrı şekilde muhafaza etmeniz oldukça etkili bir çözüm olacaktır.

hhgghgh-4.jpg

MUZUN FAYDALARI NELERDİR?

  • Beslenme düzenine muzun eklenmesi kan şekerinin düzenlenmesinde rol oynar.
  • Muz tüketimi, kalp sağlığının korunmasında önemli bir etkendir.
  • Beslenme düzenine yeterli miktarda muz eklenmesi, insülin direncinin artmasında yardımcı olur.
  • Lifli yapısında dolayı muz tüketimi, sindirim sisteminin düzenlenmesinde etkisi yapabilmektedir.
  • Böbrek sağlığında olumlu etkisi vardır.
  • Muz faydaları arasında tokluk hissi sağlaması da önemli bir avantajdır. Yarattığı tokluk hissi açlığı uzun süre bastırmada etkilidir. Bu yüzden diyetlerde rahatlıkla kullanılabilir.
  • Muz, antioksidan etki yaratarak hücrelerin oksidatif stresten korunmasında oldukça etkilidir.
  • Atletik performansın artırmasına yardımcı olan muz sporcuların da tercih ettiği besindir.
  • Muz aynı zamanda cildi de güzelleştirir.
  • Mide hastalıklarını dindirmede yardımcı olur.
  • İçerisinde bulunan potasyumdan dolayı, güçlü bir enerji kaynağıdır.

ghhhghg-4-001.jpg

GÜNDE KAÇ ADET MUZ TÜKETİLMELİDİR?

Muzun faydaları oldukça fazladır ancak tüketirken sınırları zorlamamak gerekmektedir. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi, yetişkinlerin günde iki muzdan fazla yememesini önermektedir. Çok fazla muz tüketimi oldukça tehlikeli olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN