Bu yöntemi kimse bilmiyor! Dışı çıtır çıtır içi kıyır kıyır kestane pişirin: Basit ve denenmiş yöntem

Bu yöntemi kimse bilmiyor! Dışı çıtır çıtır içi kıyır kıyır kestane pişirin: Basit ve denenmiş yöntem

Kış aylarının vazgeçilmezlerinden biri de kestane. Fırında, tavada veya soba üstünde oldukça çeşitli pişirme alanı bulunan kestanede kıvam tutturmak oldukça zor. Aşağıda vereceğimiz tarifle, kestaneyi mükemmel kıvamda pişirip sevdiklerinizle afiyetle yiyeceksiniz...

Mükemmel şekilde kavrulmuş lezzetli kestanelerin tadını çıkarmak için özel bir ekipman gerekmez. Kestanecileri bile kıskandıracak pratik bilgileri yazımızda bulabilir ve lezzetli kestaneler yapabilirsiniz. İşte evde kestane kavurmanın tüm püf noktaları...

LEZZETLİ KESTANE YAPMAK İÇİN UYULMASI GEREKEN TALİMATLAR

Fırını 210°C'ye önceden ısıtın.

Küçük bir bıçak kullanarak, her bir kestanenin kabuğuna bir artı veya çizgi atın.

Dış kabuğu çizilen kestaneleri sıcak su dolu bir kasede 1 saat bekletin, ardından süzün ve kurulayın. Bu, pişirme sürecini hızlandırmaya ve kestanelerin dışının kavrulup içinin çiğ olmasını önlemeye yardımcı olacaktır.

KESTANELERİ ALÜMİNYUM FOLYOYA SARMALISINIZ

Kestaneleri alüminyum folyo ile kapladığınız fırın tepsisine tek sıra olacak şekilde dizin ve kenarlarını toplayarak üzeri hafif açık olacak şekilde paketleyin. 20 - 25 dakika veya yumuşayana kadar pişirin.

Onları geleneksel bir kestane tavasında da kızartabilirsiniz. Bunları orta ateşte bir kapakla pişirin, tavayı ara sıra yaklaşık 30 dakika veya yumuşayana kadar sallayın.

Hazır olduklarında, işlenecek kadar soğudukları anda kabuklarını soyun. Soğukken soymak daha zor olduğu için hemen yapın.

KAVRULMUŞ KESTANELER NE KADAR DAYANIR?

Kestaneleri hemen yiyebilir veya hava almayan bir kapta buzdolabınızın en soğuk yerinde saklayabilirsiniz. Kavrulmuş kestaneler yaklaşık 1-2 hafta dayanacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN