Bunu öğrenir öğrenmez hepsini çöpe atacaksınız! Canan Karatay üstüne basa basa uyardı: Canını seven onlara yaklaşmaz

Bunu öğrenir öğrenmez hepsini çöpe atacaksınız! Canan Karatay üstüne basa basa uyardı: Canını seven onlara yaklaşmaz

Sağlıklı yaşama ilişkin sık sık açıklamalarda bulunan ve gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, çok önemli bir uyarıda bulundu. Bu duyduklarınızdan sonra hepsini teker teker çöpe atacaksınız… Karatay, üstüne basa basa uyardı. Canınızı seviyorsanız onlara yaklaşmayın.

Sağlıklı ve düzenli bir hayat çoğu insanın istediği şeylerden biridir. Ama bunun için sağlıksız besinlerden uzak durmak bir numaralı kuraldı. Açıklamaları ile sık sık gündem olan ve bazı insanların hedefinde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay bu kez çok şaşıracağınız açıklamalarda bulundu. Karatay, üstüne basa basa onlardan uzak durun dedi.

SAĞLIĞINIZ İÇİN ACİLEN ÇÖPE ATIN

Yaptığı açıklamalarla gündemde sık sık tartışma konusu olan Prof. Dr. Canan Karatay, yeni biri açıklama ile yüne gündeme geldi. Karatay, çoğu insanın tükettiği o içeceklerin üstüne basa basa tüketilmemesi gerektiğini söyledi.

c.jpg

Enerji içeceklerinin popülerliği karşısında birçok insanın tükettiğini söyleyen Karatay, içerisinde bulundurduğu kafein ve zararlı şekerlerden dolayı uzun vadede zararlı etkilere neden olduğunu açıkladı. Dolayısıyla enerji içeceklerinin tüketiminin insan sağlığına oldukça zararlı olduğunu belirtti.

UZUN VADEDE ÖLÜME SÜRÜKLÜYOR

Karatay, enerji içeceklerinin kısa vadede kalp atış hızında dengesizliklere yol açtığını söylerken, yüksek tansiyon, baş dönmesi gibi yan etkilerine dikkat çekti. Öte yandan uyku bozukluğu ve mide bulantılarına neden olduğunu da vurguladı.

c2.jpg

Uzun vadede ise böbrek rahatsızlıklarına, diyabete, obeziteye ve daha ciddi kalp hastalıklara neden olduğunu söyleyerek, bir süre sonra insan ömründen çaldığını dile getirdi.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ÖLDÜRÜYOR

Bunların yanı sıra sık sık enerji içeceği tüketen kişilerin zamanlar bağışıklık sisteminde hasarlar meydana geldiğini aktaran Karatay, enerji içeceklerinin içinde bulunan taurin, ginseng ve guarana bileşenlerinin insan sağlığı için zararlı olduğundan söz etti.

Her ne kadar sporcuların performans arttırıcı özelliği nedeni ile kullandıklarını söylese de uzun süreli kullanımların vücuda büyük zararlar verdiğini dile getirdi. İçeriğindeki yüksek kafeininin zamanla sporcuların bünyelerini zayıflattığını ve performans kaybı yaşadıklarının altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN