Bunu yiyen karda montsuz geziyor! Çok üşüyenler bol bol tükensin... Vücudu ısıtıp bağışıklığı çelik gibi güçlendiriyor

Bunu yiyen karda montsuz geziyor! Çok üşüyenler bol bol tükensin... Vücudu ısıtıp bağışıklığı çelik gibi güçlendiriyor

Kış mevsiminde üşüyenler bundan bol bol tüketsin. İçinizi ısıtacak bu ürün bağışıklığınızı da güçlendiriyor. Bundan her gün yiyen dışarıda montsuz geziyor. Vücut sıcaklığınızı yüksek tutmaya yarayan bu ürün hakkında tüm detaylar...

Ülkemizin soğuk bölgesinde yaşayan vatandaşlara bu ürün önerildi. Uzman isimler tarafından yapılan duyuruda, vücut sıcaklığını yüksek tuttuğundan bahsedildi. Kış mevsiminde bu üründen yiyerek hem vücut sıcaklığınızı koruyabilir hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

VÜCUDU KORUMA ALTINA ALMAK

Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, kış aylarında bu üründen bol bol tüketmenizi öneriyor. Soğuk günlerde vücut sıcaklığının düşmesiyle bağışıklık sistemi de yavaşlar. Bu durumda hastalanmaya elverişli olan vücudunuzu korumanız gerekir. Özellikle çocuklar, hamileler, yaşlılar ve demir eksikliği olan bireylere seslendi. Doğru besinler seçerek vücudu koruma altına almanın önemine vurgu yaptı.

2021-12-14-21-00-bagisikliga-kirmizi-pancar-formda-surdurmek-icin-surungenler-gorsel.jpg

KIŞ MEVSİMİNDE TÜKETİLMESİ GEREKENLER

Kış mevsiminde tüketilmesi gereken besinlerin başında kırmızı pancar geliyor. Arslan'ın tavsiyelerine göre, vücutta termojenik dengeyi kurmak için protein ve demir kaynaklarına yer verirken karbonhidratla da desteklemek gerekiyor. Değerlendirmelere göre 5 besin öne çıkıyor. Bu besinler arasında ilk yumurta yer alıyor.

Protein kaynağı olan yumurtada A vitamini, D vitamini ve demir bulunuyor. Yanında bol yeşillikle ve karabiberle tüketeceğiniz yumurta daha faydalı olacaktır. Karabiberin içerisinde bulunan "Piperin" sayesinde vücut sıcaklığınız soğuk günlerde bile yüksek kalır.

keciboynuzupekmezifaydalari3.webp

VÜCUDUNUZU SICAK TUTACAK BESİNLER

Soğuk günlerde tüketilmesi gereken besinlerden birisi de kırmızı pancardır. İçerisinde A, B, C ve demir vitaminleri bulunur. Antioksidan kaynağının 1 tanesi 30 - 40 kalori kadardır. Kış aylarında keçiboynuzu pekmezi, kestane ve salebin tüketilmesi durumunda da vücut sıcaklığınızı korumanıza yardımcı olabilir.

Keçi boynuzunun önemine değinen Arslan kış mevsiminde tüketilmesi gereken diğer ürünlerden şu şekilde bahsetti;

Pekmez zaten kültürümüzde çok yaygın bir besin ancak keçiboynuzu pekmezinin vücuda ısı ve direnç kazandırmada daha yardımcı olduğunu görüyoruz. Beslenmemize uygun olarak günlük bir yemek kaşığı kadar kullanılması bizim için yeterlidir. Dördüncü besin, kış aylarının vazgeçilmezi olan kestane. Kestanenin 2-3 tanesi yaklaşık 100 kaloriye denk gelir. Porsiyon kontrolü yaparak vücuda enerji sağlanması adına sıcaklığı arttırmak adına tüketilebilir. Beşinci besinimiz yine kışın tüketimi artan bir içecek olan salep. Orkidegillerden yapılan salep sütle birleşince iyi bir protein, kalsiyum kaynağı oluyor. Ama burada iki tane bileşenle birlikte tüketmek önemli. Birincisi vücut ısısını arttırıcı olan zencefili eklemek, ikincisi de toz tarçınla birlikte tüketmek. Bu şekilde vücut ısısını dengeleyici bir besin elde etmiş oluyoruz. Bir bardak salep yaklaşık 200 kalori ve ara öğün olarak tercih edilebilir. Saydığım bu 5 besini güne dengeli bir şekilde yaydığımız da soğuk havayla, hastalıklarla daha iyi mücadele ettiğimizi ve daha dinç daha enerjik bir vücuda sahip olduğumuzu göreceksiniz"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN