Çalışmayan bağırsaklar bayram edecek! Eskiler hep bunu uygulamış:1 kaşık tüketen kabızlığı unutuyor!

Çalışmayan bağırsaklar bayram edecek! Eskiler hep bunu uygulamış:1 kaşık tüketen kabızlığı unutuyor!

Sindirim sisteminde oluşan dengesizliklerden kaynaklı problemler gün içerisinde sizi zor durumda bırakabilir. Eskilerin uyguladığı bu doğal yöntem ile birlikte kabızlık problemine elveda diyeceksiniz. İşte 1 kaşıkta kabızlık çözümü…

Kişinin günlük yaşam kalitesine minimum seviyeye indiren bir problem olarak görülen kabızlık, özellikle yaşam tarzınızı değiştirdiğinizde bağırsakların gösterdiği bir tepkime olarak bilinmektedir. Kabızlık problemi yaşayanlar farklı çözüm yolları denerken yıllardır uygulanan Bu yöntem kimsenin aklına gelmemiş. Eskilerin sıklıkla başvurdu bu yöntem ile birlikte bir kaşıkta kabızlık sorununu çözebilirsiniz. İşte 1 kaşıkta kabızlık çözümü…

KABIZLIK KÜRÜ TARİFİ

Tükettiğiniz besinlerle kabızlık sorununu minimum seviyeye indirebilirsiniz. Bağırsaklarınızı temizleyip kabızlığa iyi gelen bu tarif herkesin evde bulabileceği basit malzemelerle yapılıyor. Tarif için gerekli malzemeler şu şekildedir:

  • 1 su bardağı erik,
  • 1 su bardağı hurma,
  • 5 bardak kaynar suyu

kabizlik-kuru.jpg

KABIZLIĞI BİTİREN KÜR YAPILIŞI

Kabızlık için mükemmel bir etkiye sahip olan erik ve hurma ikilisi sindirim sorunlarınızı çözecek. Erik ve hurma içerisinde bulunan lifler dışkıyı yumuşatırken bağırsak hareketliliğini artırmaktadır. Bu sayede kabızlığı kısa sürede çözmüş olacaksınız.

Kabızlık için öncelikle erik ve hurmaları güzelce doğradıktan sonra bir tencerenin içerisine ekleyiniz. Daha sonra üzerine kaynar su ekleyip kalın kıvam alıncaya kadar kaynatınız. Kaynattığımız karışımı soğumaya bıraktıktan sonra cam bir kavanozun içerisine ekleyiniz. Bu şekilde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz karışımı her sabah aç karnına bir yemek kaşığı tükettikten sonra kabızlık sorununu çözmüş olacaksınız. Kahvaltıda reçel gibi de tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN