Çamaşırı böyle yıkayanların vay haline! Canan Karatay açıkladı... Evinizde varsa çöpe atın

Çamaşırı böyle yıkayanların vay haline! Canan Karatay açıkladı... Evinizde varsa çöpe atın

Diyet ve sağlıklı beslenme konusunda sık sık gündeme gelen Canan Karatay, bu kez çamaşırları hedef aldı. Hastalıklara ilişkin yaptığı açıklama ile takipçilerini uyardı. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bunu yapanlara sert çıktı. İşte tüm detaylar...

Ülkemizde yeri doldurulamayacak isimlerden olan Prof. Dr. Canan Karatay'dan bir uyarı daha geldi. Sağlıklı beslenme ve diyet konularında sıkça adından bahsettiren uzman ismin gündeminde sağlık yer aldı. Evde yapılan temizlik işlemleri hakkında konuşan uzman isim onu yapanları uyardı.

KARATAY'DAN ÇARPICI AÇIKLAMA

Çarpıcı açıklamalar yaparak sürekli gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, sağlık konusunda uyardı. Açıklamalarına yenilerini ekleyen uzman isim çamaşırları yıkarken dikkat edilmesi gereken hususlara değindi.

Açıklamasında çamaşırları deterjan ile yıkayanları hedef aldı. Deterjanları çöpe atın diye tavsiyelerde veren uzman isim, "Çamaşırları sodyum bikarbonat ile yıkayın. Bulaşıkları da makinede değil, normal sabunla yıkayın." açıklamalarında bulundu. Prof. Dr. Canan Karatay, çamaşır yıkarken kendi kullandığı yöntemi paylaştı.

canan-karatay-2-8deg.jpg

DETERJAN KULLANANLAR BUNA DİKKAT ETSİN

Çamaşırlar üzerinde kullanılan temizlik malzemelerindeki tehlikeden bahseden Karatay, deterjan kullananları uyardı. Temizlik malzemelerinin sadece çarşaflarda kalmadığını belirterek, havaya da karıştığını açıkladı.

Havaya karışan kimyasalları soluduğumuzu ifade ederek, burnumuz o zehri içeriye almamak için kendini tıkadığını belirtti. Ayrıca bulaşık yıkarken, bulaşık süngeri de kullanmadığını ifade eden Canan Karatay, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

1.webp

BULAŞIK SÜNGERİ YERİNE BUNU KULLANIN

Bulaşık süngeri kullanmadığını belirten Prof. Dr. Canan Karatay, bulaşık süngeri yerine bez kullandığını ifade etti. Sürekli bezi yıkayarak temizlik işlemlerini gerçekleştirdiğini duyurdu. Bulaşık süngerlerindeki mikropların sıcak suda öleceğini, sıcak su da bakteri ve virüslerin kalmayacağını da hatırlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN