Canan Karatay çözümü açıkladı: Huzursuz bacak sendromu olanlar, 3 besin iyileştiriyor

Canan Karatay çözümü açıkladı: Huzursuz bacak sendromu olanlar, 3 besin iyileştiriyor

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, huzursuz bacak sendromu olanlara tavsiyelerde bulundu. Birçok kişinin muzdarip olduğu ve özellikle uykuyu olumsuz yönde etkileyen huzursuz bacak sendromu Karatay, geceleri ayakta oluşan yanma ve krampın asıl nedenlerini, bu sıkıntıyı bitirmenin yollarını tek tek sıraladı.

Günümüzde sıklıkla rastlanan huzursuz bacak sendromunun temelinde 'hormonal dengesizlikler' olduğunu anlatan Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Bunların temelinde genellikle vitamin eksikliği, mineral eksikliği, yağ eksikliği, sağlıklı protein eksiklikleri veya hormonal dengesizlikler yatıyor. Ancak düzeltmek de kendi elimizde" diye belirtiyor.

Vücutta oluşan bazı olumsuzlukları iyileştirmenin beslenme düzeninde yapılan değişikliklerle mümkün olduğunu hatırlatan Karatay, tükettiğimiz besinlerin ilacımız olacağını vurguluyor.

Canan Karatay, vücutta oluşan neredeyse tüm ağrıların giderilmesi için kelle paça veya kemik suyunu tavsiye etti. Kelle paçanın kronik ağrı problemlerinde bile iyileştirici etkiler verdiğini belirten ünlü doktor, içeriğine iyi bakılması gerektiğini söylüyor.

Kelle paça veya kemik suyunun içerisinde kolajen, hayvansal yağ ve oldukça zengin mineraller mevcut. Karatay, "Eğer ayağınızda huzursuz bacak sendromu varsa mineralleriniz eksiktir. Bu sendromun gelişimi tek bir problemden kaynaklı olmaz. Vitamin, mineral eksiklikleriniz olabilir. Kelle paçayı yaz kış içerseniz ağrılarınız mutlaka diner" diye konuştu.

İnsan vücudundaki hücreler 3 ayda bir yenilenir. Yaşa göre farklılık gösteren bu durum hücrelerin normal fonksiyonlarını tamamladıktan sonra tekrar üretilmesi şeklinde devam eder. Vücuda alınması gereken temel bileşenler de burada devreye giriyor. "Hücreler kendini bir gecede tamamlamaz" diye konuşan Karatay, gerekli ihtiyaçlarımızı karşıladığımızda vücudun da doğal bir şekilde yenileneceğini belirtiyor.

Vücutta geçmek bilmeyen ağrıların oluşumu ve uyku problemlerinin en temel kaynağı strestir. Stresin yanında hücrelerin vitamin eksikliklerinden kaynaklı bozulmaya başlaması ağrı yapan maddelerin çoğalmasına neden olur.

Ağrıları hafiftletmek için Karatay'ın bir diğer önerisi; Kristal kaya tuzu. "Tansiyonlu hastaların tansiyonunu yükseltmeyecektir, kullanırken endişelenmenize gerek yok" diye konuşan Karatay, kaya tuzundaki minerallerin tansiyonu dengeleyeceğini ve halsizliği gidereceğini belirtiyor.

Kristal kaya tuzunun mineral tuz olması, sinir hücrelerinin normal hale gelmesini sağlayarak ağrıların iyileşmesinde etkili bir rol oynar. Canan Karatay, vücuttaki ağrıları, yanmaları dindirmek için bol su tüketimi başta olmak üzere kelle paça çorbası/kemik suyu içilmesini, kristal kaya tuzu tüketimini ve vitamin eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini hatırlatıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN