Canan Karatay öyle bir bilgi paylaştı ki! Bu karışımı yapan düz duvara tırmanıyor: Ne hastalık kalacak ne yorgunluk…

Canan Karatay öyle bir bilgi paylaştı ki! Bu karışımı yapan düz duvara tırmanıyor: Ne hastalık kalacak ne yorgunluk…

Sağlıklı beslenmeye ilişkin yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Canan Karatay, yepyeni bir bilgiyle gündeme geldi. Buyurun o besinin sağlığa olan faydalarından söz eden uzman isim bu karışımı tüketenlerin düz duvara tırmanacağını açıkladı. İşte detaylar…

Tükettiğimiz her besinin vücudumuza iyi ya da kötü etkileri bulunurken bazı besinler sağlıklı bir yaşam için oldukça önemli bir yere sahip. Bu kapsamda sık sık önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, hangi besinlerin faydalı hangi besinlerin zararlı olduğuna ilişkin açıklamalar yapmaya devam ediyor. Yaptığı bir açıklamada yine sağlıklı beslenmeyle alakalı konuşan uzman isim bu kez turpun insan sağlığına faydalarından söz etti ve o karışımı önerdi…

yeni-proje-1-001.jpg

BU KARIŞIMI YİYEN DÜZ DUVARA TIRMANIYOR

Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı bir açıklamasında turp yemenin önemine dikkati çekerek, "Turpu veya havucu çiğ olarak beyaz peynirle beraber yiyin, yanına da zeytin koyun; düz duvara tırmanırsınız. Fıstık yerseniz de fıstık gibi olursunuz" dedi.

Birçok kişi tarafından bilinen bu yiyeceklerin sağlığa faydaları gözardı edilemez bir gerçek. Öyle ki özellikle de turp içerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde adeta bir şifa deposudur. Peki, turpun sağlığa faydaları nelerdir?

yeni-proje-2-001.jpg

TURĞUN SAĞLIĞA FAYDALARI

Turpun yapısında bol miktarda antioksidan, potasyum ve kalsiyum bulunur. Bu besinler sayesinde kalp hastalığına yakalanma ve yüksek tansiyon riskiniz, düşürebilirsiniz. Yüksek tansiyon riskinin azalması doğal olarak felç geçirme ihtimalini de azaltır. Turpta bulunan nitrat ise kan akışının düzenlenmesine yardımcı olur.

Kırmızı turp, karaciğer ve mide problemlerine fayda sağlarken gaz şikayetlerine karşı da etkilidir. Siyah turp, bronşit, öksürük gibi sorunlar yaşayan bireylere fayda sağlarken, beyaz turpun güçlü ağrı kesici özelliği bulunmaktadır.

yeni-proje-4-001.jpg

Yaşlanmayı Geciktirir. Beyaz turp pek çok vitamini içerisinde barındırır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir. Beyaz turpun en önemli ve en bilindik faydaları arasında bağışıklık sistemine olumlu etkisi bilinir.

Metabolizmayı güçlendirir.

Kemik erimesini önler.

Karaciğer dostudur.

yeni-proje-3-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN