Canan Karatay sahurda yenilecek en güzel besini açıkladı! Bunu yiyen iftar nasıl geldi anlamayacak

Canan Karatay sahurda yenilecek en güzel besini açıkladı! Bunu yiyen iftar nasıl geldi anlamayacak

Sağlıklı beslenmeye ilişkin yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Canan Karatay bu kez de sahurda yenilecek en güzel besinleri açıkladı. Sahurda bunları yiyen iftara kadar acıkmıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Ramazan ayının gelmesiyle beraber milyonlarca vatandaş sahur öğününde neler yenmesi gerektiğini araştırmaya başladı. Bu kapsamda özellikle de uzman isimlerin tavsiyeleri merak edilirken Canan Karatay beklenen açıklamayı yaptı. Uzman isim sahurda yenilecek en iyi besinleri tek tek sıraladı.

CANAN KARATAY’DAN BEKLENEN AÇIKLAMA

Prof. Dr. Canan Karatay, sahur öğününde yenilebilecek en iyi besinleri anlattı. İlk olarak andız pekmezinin sahurda tercih edilebileceğini açıklarken bu pekmezin vücut direncini artırdığını ve kan takviyesi yapacağını belirtti. Andız pekmezinin eski bir ilaç olduğunun altını çizerek özellikle de sahur yenmesi gerektiğini söyledi.

yeni-proje-18.jpg

ANDIZ PEKMEZİNİN FAYDALARI

Kanda bulunan demir sayısını artıran andız pekmezi, ayrıca kanda azalan kan yapıcı hücrelerin artmasında da önemli bir işlevi vardır. Demir eksikliğine iyi gelen bu pekmez, karaciğerlerde meydana gelen toksinlenmenin de önüne geçiyor. Vücutta meydana gelebilecek ödemin önüne geçen andız pekmezi, karaciğerin fonksiyonel değerini artırıyor.

yeni-proje-19.jpg

Bu pekmezin kan üzerindeki etkisinden dolayı sahurda tüketildiği takdirde iftar saatine kadar kan şekerinin dengede kalmasında destek veriyor. Uzun süreli tokluk hissi sağlarken daha direnöli bir oruç imkanı sunuyor.

Tüm bunların yanı sıra astım, bronşit, soğuk algınlığı, üst solunum yolu enfeksiyonu gibi rahatsızlıklara karşı önlem almaya yardımcı oluyor. Balgam söktürücü etkisi de olan andız pekmezi, sıcak suya bir şeker kaşığı kadar karıştırılarak tüketildiği takdirde boğaz ağrılarına ve öksürüğe iyi geliyor.

yeni-proje-20.jpg

Andız pekmezinin içinde bulunan antioksidanlar vücutta ödem, şişkinlik oluşma ihtimalini en aza indirirken, akciğerlerin temizlenmesinde de işe yarıyor. Ayrıca saç dökülmesine de iyi geldiği ve cilde aydınlık bir görünüm verdiği biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN