Cevizleri suda bekleyip içince etkisi inanılmaz! Evde ceviz varda deneyin: Etkisi ikiye katlanıyor

Cevizleri suda bekleyip içince etkisi inanılmaz! Evde ceviz varda deneyin: Etkisi ikiye katlanıyor

Evinizde ceviziniz varsa bu habere kulak verin! İçeriğindeki omega3, omega4 ve omega6, çinko ve potasyum ile vücudun dengesini düzenleyen ceviz sağlığımıza büyük faydaları var. Mutfağımızın en faydalı yiyeceklerinden biri olan cevizin, suda bekletildiğinde artan etkileri birçok sağlık sorununa çözüm sunar. İşte onlardan bazılarını sizler için derledik...

Cevizin bugüne kadar keşfedilen birçok faydası olmuştur. Günümüzde ceviz suyunun faydaları tartışılmaktadır. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar her geçen gün artmaktadır. Daha önce kolesterolü dengelemede faydalı olduğu keşfedilmişti. Yeni araştırmalardan sonra ceviz suyunun kilo vermeye de yardımcı olduğu söyleniyor. Ceviz suyu kilo vermek için gerçekten etkili midir? Ceviz suyunun başka faydaları var mı? Gelin birlikte bir göz atalım.

CEVİZLERİ SUDA BEKLEYİP İÇİNCE ETKİSİ İNANILMAZ! EVDE CEVİZ VARDA DENEYİN: ETKİSİ İKİYE KATLANIYOR

Öncelikle ceviz suyunun nasıl elde edildiğine bakalım. Ceviz suyunu basit bir şekilde elde etmek mümkündür. Bir bardak suya bir ceviz koyup sabaha kadar beklediğimizde ceviz suyu elde etmiş oluyoruz. Bu ceviz suyu aç karnına içilir. Ceviz suyu tıpkı ceviz içi gibi vitamin ve mineraller açısından oldukça zengindir ve insan sağlığına birçok faydası vardır.

basliksiz-11.jpg

CEVİZ SUYUNUN FAYDALARI

  • Fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olur: İçerdiği sindirilebilir proteinler ile vücudun yağ yakmasına yardımcı olur. İstenmeyen bölgelerde yağ oluşumunu engeller. Metabolizmayı hızlandırdığı için fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin ceviz suyu tüketmeleri önerilir. Her gün aç karnına içilen bir bardak ceviz suyu kilo vermeye yardımcı olur. Zengin içeriği ile diyet programlarında ara öğün olarak da tavsiye edilir.
  • Damar sertliğine karşı faydalıdır: Folik asit, magnezyum gibi vitaminler ve bitkisel omega yağları damar sertliğini (kolesterol) önler. Kalp krizi ve beyin felci gibi ölümcül hastalıkların oluşmasını engeller.
  • Tiroid bezine faydaları: Bozulan tiroid değerlerinin düzelmesine yardımcı olur. Yüksek ve düşük tiroid sorunu olanların günlük olarak ceviz suyu tüketmeleri önerilir.
  • Rahatlamaya iyi gelir: Mineral içeriği ile stres, halsizlik, yorgunluk gibi sorunlara faydalıdır. Yaşam kalitesini artırır.
  • Kadın hastalıklarına faydalıdır: Kadınların düzensiz ve sancılı adet dönemlerini daha kolay atlatmasına yardımcı olur. Enerji dengesi bozulan vücudun toparlanmasına da yardımcı olur.
  • Şeker hastalığına faydalıdır: Kan şekerini dengeler ve kan akışını hızlandırır. Tip 2 diyabete iyi gelir. Artan şeker dengesi seviyesi ile vücut kendini daha dinç ve canlı hisseder.
  • Beyne faydalıdır: Vitamin yönünden zengin olduğu için bilişsel işlevleri güçlendirir. Beyin hücrelerini güçlendirir ve ileride oluşabilecek bunamayı önler.
  • Bebekler için faydalıdır: Emziren kadınlara tavsiye edilir. Anne sütü ile bebeğe geçen faydalı vitaminler bebeğe de fayda sağlar. Bebek için gerekli olan vitaminler doğal yoldan alınır. Hamilelerin fazla kilo almasını da engeller.
  • Sindirime faydalıdır: Sindirime en büyük yardımcıdır. Midede oluşabilecek gaz problemlerini ve kişiyi rahatsız edebilecek şişkinlikleri önler. Kabızlığı da önler. Sindirim için her gün içilmesi tavsiye edilir.
  • Uykusuzluğa faydalıdır: Ceviz suyu iyi bir sakinleştiricidir. Uyumakta güçlük çekenler için ceviz suyu ilaç gibidir. Güzel ve derin bir uykuya dalmanıza yardımcı olur.
  • Saç bakımına etkisi: Saçları güçlendirdiği için kozmetik sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır. Saç köklerini güçlendirerek dolgunlaşmalarını sağlarken aynı zamanda parlaklıklarını da arttırır.
  • Cilt bakımına iyi gelir: Kuru ciltleri yumuşatır ve cilt rahatsızlıklarının hafiflemesine yardımcı olur. Akne ve sivilce tedavisinde kullanılmaktadır. Yumuşak ve sağlıklı bir görünüm sağlar.

Ceviz suyunun daha birçok faydası bulunmaktadır. Kalp ve damar hastalıkları gibi ciddi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Kaliteli ve sağlıklı bir yaşam için cevizle birlikte ceviz suyunu da tüketmenizi öneririz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN