Çikolatayı böyle yemek zayıflatıyor! Kanadalı ünlü diyetisyenden sağlıklı yaşam tarzına yenilikçi bakış

Çikolatayı böyle yemek zayıflatıyor! Kanadalı ünlü diyetisyenden sağlıklı yaşam tarzına yenilikçi bakış

Dünyaca ünlü diyetisyenin çikolatayı tüketme yöntemi, sosyal medyada geniş yankı buldu. Yenilikçi tüketim şekli, çikolatayı sevenler için hem daha sağlıklı hem de daha keyifli bir alternatif sunuyor. İşte detaylar...

Kanadalı diyetisyen Miranda Galati, çikolata yemenin zamanlamasının ve yönteminin kilo kontrolü ve kan şekerini düzenlemede etkili olabileceğini söyledi.

Miranda Galati, çikolatayı günün belirli zamanlarında yemenin, özellikle de günün son saatlerinden ziyade sabah saatlerinde tüketmenin daha faydalı olduğunu belirtti.

ÇİKOLATAYI TEK BAŞINA YEMEYİN

2021 yılında menopoz sonrası kadınlar üzerinde yapılan bir araştırma, sabah saatlerinde 100 gram sütlü çikolata tüketmenin, gece saatlerine kıyasla vücut yağlarını daha etkin bir şekilde yakabildiğini ve kan şekeri seviyelerini düşürdüğünü gösterdi.

OdaTV'de yer alan habere göre, Miranda Galati'nin verdiği bir diğer önemli tavsiye ise çikolatayı yalnız başına tüketmekten kaçınmak.

ÇİKOLATA, SAĞLIKLI YAŞAM TARZINA KATKI SAĞLIYOR

Ünlü diyetisyen, çikolatayı protein ve lif bakımından zengin atıştırmalıklarla birlikte tüketmenin, kan şekerinde daha kademeli bir yükselme ve düşüş sağlayarak, genel sağlığı olumlu yönde etkileyebileceğini vurguladı.

Bu yöntemin, kan şekerindeki hızlı değişimleri engelleyerek, kişinin daha enerjik ve daha az aç hissetmesine yardımcı olabileceğini ekledi.

Bu yenilikçi yaklaşım, çikolatanın sadece lezzetli bir tatlı olmanın ötesinde, sağlıklı bir yaşam tarzına katkıda bulunabileceğini gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN