Cildinizi bir de bununla temizleyin! Görenler botoks zannedecek: Cilt için binlerce lira harcamaya son verecek o bitki…

Cildinizi bir de bununla temizleyin! Görenler botoks zannedecek: Cilt için binlerce lira harcamaya son verecek o bitki…

Cildiniz pırıl pırıl olsun istiyorsanız bu içeriği kesinlikle kullanmalısınız. Görenler resmen botoks yaptırdığınızı düşünecek. İşte detaylar…

Cilt sağlığı birçok kişi için oldukça önemli bir konu iken özellikle son dönemlerde cilde kullanılan birbirinden farklı ürün ve içerik ortaya çıktı. Buna rağmen çoğu insan kimyasallardan hazırlanan içerikler yerine doğal ürünler kullanmayı tercih ediyor. Bu kapsamda ise cildi en güzel temizleyen ve parlaklığını artıran o ürüne ilgi her geçen gün artıyor.

yeni-proje-1-010.jpg

CİLDİNİZİ BİR DE BUNLA TEMİZLEYİN

Cilt problemlerine doğal çareler arayan birçok kişi aktarlardan destek alarak birbirinden farklı doğal içeriklere yöneliyor. Bu içeriklerden biri ise çoğu kişi tarafından bilinmeyen frenk maydanozu oldu. Peki frenk maydanozu ne işe yarıyor?

yeni-proje-2-009.jpg

FRENK MAYDANOZUNUN FAYDALARI

Frenk maydanozu Kafkasya bölgesinde oldukça yaygın bir ot türüdür. Türkiye’de ise eşek hardalı ya da siyah hardal olarak bilinen bu bitki, kıvırcık yapraklara sahip bir türdür. Alternatif tıpta sıklıkla kullanılan frenk maydanozu, aşırı tüketimde zehirlenmeye yol açabileceği için oldukça dikkatli kullanılmalıdır.

Bu bitki, cildi temizlerken losyon olarak kullanılabilir. Cilt temizliğini desteklerken bir yandan bariyer onarıcı etkiler gösterir. Bariyer onarıcı etkiler göstermesi sivilce oluşumunu engellerken çıkan sivilcelerin daha hızlı geçmesine yardımcı olur. Aynı zamanda ciltteki lekeli görünümü de azaltır ve canlı, parlak bir görünüm verir.

Egzama gibi cilt rahatsızlıklarına karşı yapılan merhemlerde kullanılır ve yaraların hızla iyileşmesine yardımcı olur.

Cilde olan faydalarının yanı sıra sindirim sistemine de faydaları vardır. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde karaciğer üzerinde olumlu etkiler gösterir. İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı etkilidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN