Çok yüksek seviyelere ulaştı! Dışarı çıkamadan önce iki kere düşünün

Çok yüksek seviyelere ulaştı! Dışarı çıkamadan önce iki kere düşünün

Son günlerde seviyesi gittikçe artan bu tehlike karşısında vatandaşlar uyarıldı. Uzman isimler konuya ilişkin bilgilendirici açıklamalarda bulunurken özellikle alerjik hastalığı olanlara tavsiyeler verildi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber havadaki polen oranı arttı. Bu durum özellikle alerjik hastalıkları olanları yakından etkilerken, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Siahmet Atlı, Van'da polen popülasyonunun çevre illere göre daha fazla olduğunu belirterek, alerjik hastalığı olan vatandaşları uyardı.

yeni-proje-19.jpg

KENT MERKEZİNE POLEN YAĞIYOR

Diğer illere göre vanda kavak ağaçlarının yoğunluğundan dolayı kent merkezine resmen polen yağıyor. Rüzgarın da bu durumu arttırmasıyla beraber alerjik hastalığı olan kişiler dışarı çıkmakta zorluk yaşıyor.

Uzmanlar ise böyle dönemlerde saman nezlesi, göz nezlesi ve astımı olan hastaların maske ve gözlük gibi önlemler almasını öneriyor. Bunun yanı sıra dışarı çıkan kişilerin eve geldiğinde hemen bir duş alması ve dışarıda giyilen kıyafetlerin değiştirilmesi tavsiye ediliyor.

yeni-proje-18.jpg

ŞİKAYETLER ARTIŞ GÖSTERDİ

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Siahmet Atlı, mayıs ayı itibariyle Van'da kavak ağacı ve çimen kaynaklı polen yoğunluğunun arttığını belirtti. Dr. Atlı, "Sabah saatlerinde kent merkezinde adeta bir polen yağmuruna şahit oluyoruz. Bu durum, hassas hastalarımızda çeşitli şikayetlere neden olmaktadır. Özellikle saman nezlesi, göz nezlesi ve alerjik astım bu durumdan çok etkilenmektedir. Ayrıca, polenler cilt sağlığını da olumsuz etkileyerek kaşıntıya neden olabiliyor. Mayıs ve haziran ayının sonuna kadar bu şikayetlerle karşılaşıyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN