D vitamini depresyonun da bariyeri

D vitamini depresyonun da bariyeri

D vitamininin kanser, depresyon, kalp, obezite gibi kronik hastalıklardan korunmada yardımcı olduğunu vurgulayan Dr. Elif Pahsa D vitamini değerleri düşük olan kişilerin takviye almalarını, D vitamini yükselse bile 2-3 haftada yarılandığını, bu nedenle günlük idame dozlarla takviye edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Dr. Pahsa sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle D vitamininde normal değer yaklaşık olarak 50 ng/mL’dir. Kronik hastalık nedeniyle bağışıklığını daha güçlü tutmak zorunda olanlar 60-80 ng/mL’de değerlerine sahip olmalılar. Eğer seviyeniz bu değerlerden düşükse hekiminizin de yönlendirmesi ile takviye etmeniz uygun olacaktır.” Pahsa, D vitaminin aktifleşmesi için günlük 100-200 mg magnezyum da kullanabileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN