Dünya Sağlık Örgütü'nden Covid-19 uyarısı! "Endişe verici şekilde artış" denildi! Listede Türkiye'de var...

Dünya Sağlık Örgütü'nden Covid-19 uyarısı! "Endişe verici şekilde artış" denildi! Listede Türkiye'de var...

Dünya Sağlık Örgütü, yeni Covid-19 varyantı Eris hakkında korkutucu açıklamalarda bulundu! Endişe verici şekilde artıyor! Özellikle kuzey yarım küredeki ülkelerde vaka sayısı ciddi şekilde artıyor! Yeni Covid-19 varyantı Türkiye'yi etkileyecek mi? Türkiye'de vaka görüldü mü? Dünya Sağlık Örgütü açıkladı!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni Covid-19 varyantı Eris hakkında endişe verici açıklamalarda bulundu. Kuzey yarım kürede bulunan ülkeler için dikkat çekici ifadelerde bulunan DSÖ, vaka sayılarının yükseldiğini duyurdu.

AVRUPA'DA ENTÜBE HASTA SAYISINDA ARTIŞ

corona-testi-pozitif-1200x675.jpg

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, kuzey yarım kürede kış mevsiminin yaklaştığı bu dönemde Covid-19 vakalarındaki endişe verici artışa dikkat çekti. Ghebreyesus'un açıklamalarına göre, Orta Doğu ve Asya'nın bazı bölgelerinde ölüm vakaları artarken, Avrupa'da yoğun bakıma yatışlar da artış gösteriyor.

DSÖ Genel Direktörü, Covid-19 verilerinin sınırlı olduğunu ve bilgilendirmelerin sadece DSÖ üyesi olan 43 ülke tarafından yapıldığını belirtti. Bu nedenle, küresel durumu tam olarak değerlendirmenin zor olduğunu ifade etti.

ERİS VARYANTI 11 ÜLKEDE GÖRÜLDÜ

fusion-medical-animation-rnr8d3fnuny-unsplash-1200x675.jpg

Covid-19'un baskın bir varyantı hala belirlenmiş değilken, "Eris" olarak adlandırılan EG.5 varyantının artış gösterdiğini açıkladı. Ayrıca, BA.2.86 varyantının da 11 ülkede tespit edildiğini ve DSÖ'nün bu varyantı yakından izlediğini sözlerine ekledi.

Ghebreyesus ayrıca, DSÖ'nün en büyük endişelerinden birinin, risk altındaki kişiler arasında ek doz Kovid-19 aşılarının yetersiz alınması olduğunu vurguladı. Risk altındaki kişilere ek doz aşı önerisinin önemine dikkat çekti.

DANG HUMMASINDA ARTIŞ

erw.jpg

Bangladeş'te yaşanan şiddetli dang humması salgınına da değinen Ghebreyesus, bu salgının tarihin en şiddetlisi olduğunu ve binlerce vakanın rapor edildiğini söyledi. Nijerya'da ise difteri salgınına dikkat çekti ve binlerce şüpheli vakanın rapor edildiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN