Günde 1 kaşık yiyenin derdi tasası kalmıyor! Peygamber efendimizin hadisinde geçiyor: Ölüm hariç her şeye deva!

Günde 1 kaşık yiyenin derdi tasası kalmıyor! Peygamber efendimizin hadisinde geçiyor: Ölüm hariç her şeye deva!

Vücudumuz için son derece yararlı olan çörek otu sağlık açısında sık sık öneriliyor. Hz. Muhammed (SAV) tarafından da belirtilen çörek otunun faydaları saymakla bitmez. Sağlık için önerilen çörek otu her gün en az 1 tatlı kaşığı kadar tüketilmesi gerekir. Uzmanlar tarafından tavsiye edilen çörek otu faydaları haberimizin devamında yer alıyor. İşte tüm detaylar...

GÜNDE 1 KAŞIK YİYEN SAĞLIĞINA KAVUŞUYOR!

Sağlık uzmanları tarafından sıklıkla önerilen çörek otu yağı ve çörek otu tohumlarının faydaları saymakla bitmiyor. Şifalı ürün olarak bilinen çörek otu her evde rahatlıkla bulunabilir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (SAV) bir hadisinde çörek otuna dair bilgileri paylaşıyor.

Hadiste yer alan bilgi, "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır" buyurduğu biliniyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (SAV) tarafından paylaşılan sözler ile birlikte yıllarca süren bilimsel çalışmalar sonucunda çörek otunun faydaları kanıtlanmıştır.

Bu sebepten ötürü uzmanlar tarafından da öneriler devam ediyor. Her gün 1 tatlı kaşığı çörek otunun tüketilmesi gerektiği belirtiliyor. Her derde deva olan çörek otu tüketimini her gün yapmanız sağlığınız açısından faydalı olacaktır.

6207248645d2a0c0140c0a7d.webp

ÇÖREK OTU FAYDALARI

Çörek otunun tüm faydalarının sağlanabilmesi için aç karnına tüketilmesi gerektiği belirtiliyor. Fakat şifalı ürünü aç karnına tüketemiyorsanız farklı tüketim yöntemleri de bulunuyor. Kahvaltı esnasında yiyeceğinizin üzerine serperek tüketebilirsiniz. Çörek otunun direkt olarak yutulması önerilmez.

Mümkünse iyice dişler aracılığıyla ezilmesi ve çiğnenmesi gerekir. Kolesterolü olan vatandaşlara şiddetle önerilen çörek otu kalp ve damar sağlığını da koruduğu açıklandı. Çörek otunda bulunan vitamin ve minareller eşliğinde kanser oluşumunun önüne geçilebilir.

shutterstock-214938577-custom.jpg

ASTIM HASTALARI KULLANSIN!

Aynı zamanda antibakteriyel özelliğe sahip olan çörek otu vücudun direncini artırabilir. Hastalıklara karşı olan mücadeleyi büyük oranda kolaylaştırır. Düzenli olarak kullanıldığında cildi de yenileyen çörek otunun faydaları saymakla bitmezken yaraların iyileşmesi büyük oranda hızlanır.

Sağlık çalışanları tarafından özellikle astım ilaçları kullanan kişilere önerilir. İlaçların yanı sıra çörek otu tüketimi halinde öksürük, hırıltı, solunum ve akciğer şikayetlerinde azalma ve iyileşme gözlemlenebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN