Günde 2 adet yumurta yiyin sağlıklı bir hayata merhaba deyin! Gıda değil şifa deposu mübarek!

Günde 2 adet yumurta yiyin sağlıklı bir hayata merhaba deyin! Gıda değil şifa deposu mübarek!

Bütün dünyada sevilen protein kaynağı olan yumurta sağlığımız için de birçok faydası bulunmakta. Bugün haberimizde sizlere günlük neden 2 yumurta tüketmelisiniz sorusunun cevabını paylaşacağız...

Yumurta, ‘süper gıda’ olarak tanımlanan birkaç yiyecekten biridir. Bir yumurtanın hem beyazı hem de sarısı, proteinler, vitaminler ve mineraller de dahil olmak üzere besinler açısından son derece zengindir. İşte her gün 2 yumurta yemenin sağlığınıza faydasını duyunca yumurta elinizden düşmeyecek!

1. YUMURTA KOLİN İÇİN EN İYİ DİYET KAYNAKLARI ARASINDADIR

Kolin, karaciğerde yapılan önemli bir besindir, ancak çoğu insan günlük ihtiyaçları karşılamak için yeterli kolin üretmediğinden, yediğiniz yiyecekler yoluyla da tüketilmesi gerekir. B vitaminlerinin işlevine benzer şekilde kolin, normal hücre işlevi için gereklidir, hamilelik sırasında beyin ve omurilik gelişiminde, bebeklerde bilişsel gelişimde etkili bir rol oynar ve ayrıca yaşlılarda bilişsel gerilemenin azaltılmasına yardımcı olur. Yakın zamana kadar, dengeli beslenmenin bir parçası olarak kolinin rolü büyük ölçüde göz ardı edilmişti.

Yumurtalar, 100g başına yaygın olarak yenen diğer yiyeceklerden iki kat daha fazla kolin sağlayan zengin bir kolin kaynağıdır. Bu, yumurtaları günlük besin alımınızı karşılamanın oldukça etkili ve basit bir yolu haline getirir.

kapak-165153.webp

2. YUMURTA İYİ BİR OMEGA-3 KAYNAĞIDIR

Omega-3'ler, çoklu doymamış yağ asitlerinin özel türleridir ve hücre zarlarınızın çalışma biçiminde önemli bir rol oynayan bir "temel yağlar" ailesidir; kalp ve beyin sağlığından gözlerinizi korumaya kadar. Ve vücudunuz kendi başına sınırlı miktarda Omega-3 ürettiği için, bunları çeşitli besin kaynakları aracılığıyla aktif olarak tüketmenizde fayda var. Yumurtalar, servis başına ortalama 180 mg (2 yumurta) sağlayan, doğa ananın inanılmaz ve yenilebilir Omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. Bu miktarın 114 mg'ı, yetişkinler için istenen alımın %71-127'sini temsil eden uzun zincirli omega-3 yağ asidi türüdür. Yağlı balıklar, en iyi bilinen omega-3 kaynaklarından biridir, ancak balıktan kaçınan veya yiyemeyen kişiler için yumurta, bu sağlıklı yağ türlerinin özellikle yararlı bir kaynağıdır.

3. YUMURTA GÖZLER İÇİN FAYDALI ANTİOKSİDANLAR İÇERİR

Yumurtalar, A vitamini, E vitamini ve selenyum dahil olmak üzere, tümü göz sağlığını, retina fonksiyonunu desteklemede ve yaşlandıkça dejeneratif görüşü önlemeye yardımcı olmada önemli antioksidanlar olarak görev yapan bir dizi vitamin ve mineral içerir. Yumurtalar, her ikisi de katarakt ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu da dahil olmak üzere belirli göz hastalıkları riskini azaltmada koruyucu bir rol oynayan lutein ve zeaksantin antioksidanları bakımından zengindir. Araştırmalar, bu antioksidanların vücut tarafından alternatif bitki kaynaklarından ziyade yumurtalardan daha iyi emildiğini gösteriyor.

15547033-728xauto.webp

4. YUMURTA, SAĞLIKLI YAŞLANMA İÇİN BESİN ALIMINI ARTIRMAYA YARDIMCI OLUR

Yumurtalar erişilebilir, ekonomik ve kolayca sindirilebilir mükemmel kalitede protein ve temel vitamin ve mineral kaynağıdır. Hazırlanması kolay olan yumurtalar, yaşlı insanlar için besin alımını artırmanın basit bir yoludur ve dolayısıyla çok çeşitli eksiklik ve durum riskini azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca, devam eden kas desteği için önemli olan bir amino asit olan önemli miktarda lösin, ayrıca D vitamini ve Omega-3 yağ asitleri gibi diğer temel besinlerin yanı sıra beyin fonksiyonu için önemli olan az bilinen bir besin olan kolin içerirler.

5. YUMURTA RUH SAĞLIĞINI DESTEKLEYEBİLİR

Dengeli bir diyet, hem semptomların etkisini azaltarak hem de daha yüksek performansı optimize ederek, stres azaltmayı ve daha iyi zihinsel sağlık uygulamalarını desteklemede uzun bir yol kat edebilir. Ve yumurtaların inatçı faydaları söz konusu olduğunda B2 vitamini, B12 vitamini, kolin, demir ve triptofan kombinasyonu, kaygı riskini, depresyon semptomlarını ve doğal olarak uykuya yardımcı olma ile ilişkilidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN