'Güneş ışınları ciltte yaşlanmaya neden olabilir'

'Güneş ışınları ciltte yaşlanmaya neden olabilir'

Güzellik uzmanı Yaren Şık, güneş ışınlarının ciltte kırışıklığa, lekelenmeye ve yaşlanmaya neden olduğunu belirtti. Cilt bakımında ve güzelliğinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi veren Şık, güneş koruyucu kullanımının önemine ve cilt tipine uygun ürünlerin seçimine vurgu yaptı.

Güzellik uzmanı Yaren Şık, son yılların en sıcak dönemlerinin yaşandığı bugünlerde güneş ışınlarının ciltte yaşlanmaya ve lekelenmeye neden olabileceğini ifade etti. Cilt güzelliğini korumak için önerilerde bulunan Şık, gözenekleri tıkayacak yağlı ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, cilt tipine uygun ve dikkatli seçilmiş güneş kremlerinin kullanılmasının önemine vurgu yaptı.

6.jpg

Yaz aylarında cilt bakımı yaparken çok soyma işlemi yapılmaması gerektiğini, çünkü bu tarz işlemlerin güneş nedeniyle ciltte leke bırakabileceğini söyleyen Şık, sağlıklı bir cilt için güneş kreminin yanı sıra cilt tipine uygun nemlendiricilerin de kullanılmasını önerdi.

7.jpg

Güneş ışınlarının ciltte kırışıklığa ve lekelenmeye neden olduğunu hatırlatan Şık, cilt bakımının yanı sıra doğru beslenme, yeterli su tüketimi ve düzenli uyku gibi faktörlerin de cilt güzelliği ve sağlığı için önemli olduğunu belirtti.

8.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN