Hafızayı zehir gibi yapıyor! Sadece günde 1 kaşık yiyin, her şeyi hatırlayacaksınız

Hafızayı zehir gibi yapıyor! Sadece günde 1 kaşık yiyin, her şeyi hatırlayacaksınız

Her evde bulunan o besin hafızayı zehir gibi yapıyor! Günde bir kaşık yemeniz yeterli! Sadece hafıza değil aynı zamanda saymakla bitmeyen faydaları var. Asla sırrı verilmeyen o besin her derde deva! Hafıza problemleri, uykusuzluk, yorgunluk, cilt problemleri…

Yoğun iş temposu, yorgunluk, uykusuzluk ve hafıza problemi gibi sorunlar birçok insanın hayatını olumsuz etkiliyor. Ancak her evde bulunan bir baharat bu problemlerin hepsine çözüm sunuyor.

Tüm bu sorunların ilacı yıllardır mutfaklarda hem lezzet hem şifa için kullanılan kekik!

Yüksek besin değeri ve çok çeşitli yemeklerde kullanılabilme özelliği, kekiği diğer baharatlardan ayırıyor. Ayrıca, mineral ve vitamin bakımından oldukça zengin bir kaynak.

KEKİĞİN FAYDALARI

thyme.jpg

Kekik, beyin ve sinir sistemi üzerindeki olumlu etkileriyle biliniyor. İçerdiği karnosik asit adlı bileşen, beyin hücrelerini koruyarak hafızayı güçlendirir.

Stresi azaltma ve daha kaliteli bir uyku sağlama gibi sinir sistemi üzerindeki olumlu etkileri sayesinde kekik, stresli yaşam tarzından kaynaklanan hafıza problemleriyle başa çıkmada da yardımcı olur. Kaliteli bir uyku, daha güçlü bir hafızanın anahtarıdır!

KEKİK ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

thyme-tea.jpg

Yemeklere lezzet katan kekik çay olarak da tüketilir. Bir tatlı kaşığı kuru kekiği kaynar suyla 5-10 dakika demleyerek çayınızı hazırlanır.

Kekik çayı mevsimsel grip için bilinen en etkili doğal ilaçlardandır.

Kuru öksürüğe iyi gelir.

Sindirim sistemini düzenler.

Kekik, antibakteriyel özellikleri sayesinde bakteri ve mantar kaynaklı enfeksiyonlara karşı savaşır.

Bu özellik sadece kuru kekikle sınırlı değil, aynı zamanda kekik esansiyel yağı da aynı etkileri taşır. Yapılan araştırmalar, kekik esansiyel yağının bakterilere karşı güçlü bir antibiyotik etkisi olduğunu gösteriyor.

Grip, nezle, boğaz ağrısı gibi rahatsızlıklara karşı etkilidir.

Antiseptik ve antibiyotik özellikleri sayesinde bronşit tedavisinde de kullanılır.

Boğaz ağrısına karşı kekik yağı sıkça tercih edilir.

AŞIRI TÜKETİME DİKKAT

thyme-oil-guide-to-essential-oils-andrew-weil-m-d-857777734.jpg​​​​​​​

Ancak hamile kadınların aşırı kekik tüketiminden uzak durmaları gerekir. Ayrıca fazla kekik tüketimi mide bulantısı ve ishale sebep olabilir.

Kekik aynı zamanda cilt bakımı için de kullanılabilir. Cilt bakımında kekik kullanımı cilt gözeneklerinin temizlenmesine ve sivilce sorunlarının giderilmesine yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN