Havalar soğudu, hastalıklar arttı! Vatandaşlar ise aktarlara akın ediyor: Gribe ve soğuk algınlığına bire bir

Havalar soğudu, hastalıklar arttı! Vatandaşlar ise aktarlara akın ediyor: Gribe ve soğuk algınlığına bire bir

Havaların soğumasıyla birlikte hastalıkların artmasıyla mücadele eden vatandaşlar, aktarlara yöneliyor. Gribe ve soğuk algınlığına karşı doğal çözümler arayan vatandaşlar, aktarlara akın akın gidiyor.

Fethiye'de hava giderek soğuyor ve vatandaşlar hastalıklardan korunmak için çözümü aktarlarda aramaya başladı. Soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklardan kaçınmak isteyenlerin tercihi ise bitki çayları oldu.

Kış mevsiminin etkisini arttırdığı Fethiye'de, insanlar sağlıklarını korumak için çareyi aktarlarda buldu. Grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı doğal bitki çaylarının tercih edildiği görülüyor. Fethiye'deki bir aktar işletmecisi olan Ahmet Ali Topçu, kış aylarında vatandaşların aktarları daha fazla tercih ettiğini ve hastalıkların temel nedeninin düşük bağışıklık sistemi olduğunu belirtti.

VATANDAŞLAR EN ÇOK O ÜRÜNLERE YÖNELİYOR

aktar-1.jpg

Topçu, "Genellikle zencefil, zerdeçal, hurma pekmezi, andız ve keçiboynuzu pekmezi ile meyankökü şurubuna yoğun talep var. Ayrıca udu hindi tozu da talep görüyor. Kış çayları, adaçayı, yayla çayı ve kekik suyu da oldukça popüler. Talepler doğrultusunda doktorların önerdiği karışımları hazırlıyoruz. Bahsettiğimiz ürünler kış aylarında büyük ilgi görüyor. Ancak yaz aylarında işlerimiz daha çok baharat satışı üzerine yoğunlaşıyor" şeklinde konuştu.

İSTEKLERE GÖRE TARİF HAZIRLANIYOR

aktar-2.jpg

Topçu, tarif taleplerine yanıt verdiklerini ifade ederek, "Talep olarak tarifler var, isteklere göre karışımları hazırlıyoruz. Genelde zencefil, zerdeçal, hurma pekmezi, andız ve keçiboynuzu pekmezi, meyankökü şurubuna talep fazla. Aynı zamanda udu hindi tozuna da talep var. Kış çayları, adaçayı, yayla çayı ve kekik ile kekik suyu çok satılıyor. Bahsettiğim tüm her şey kışın çok rağbette. Fakat yazın da işlerimiz baharat yönünde ilerliyor. Baharat satışımız yazın daha fazla" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN