Hekim göçü tam gaz devam ediyor: Başvuru sayısı 11 yılda 60 kat arttı

Hekim göçü tam gaz devam ediyor: Başvuru sayısı 11 yılda 60 kat arttı

TTB, yurt dışında çalışabilmek için 'İyi Hal Belgesi'ne başvuran hekim sayısını paylaştı. 3 bin 25 hekimin "İyi Hal Belgesi"ne başvurduğunu açıklayan TTB, "İyi Hal Belgesi başvuru sayısının 11 yılda 60 kat artarak yıllık 3 bini aşması, hem Sağlık Bakanı'nın açıkladığı verilerin doğru olmadığını hem de 'Beyaz Reform'un herhangi bir çözüm üretmediğini açıkça göstermektedir" ifadelerini kullandı. Başvuru sayısı 2012'de 52'ydi.

Sağlık politikaları, düşük maaş, sağlıkta şiddet ve yoğun çalışma koşulları nedeniyle çareyi yurt dışında arayan hekimlerin sayısı artarak devam ediyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB) yurtdışına gitmek için "İyi Hal Belgesi" başvuran hekim sayısını paylaştı.

ff.jpg

Buna göre, "İyi Hal Belgesi" başvuru sayısı; Aralık ayında 240, 2023 yılında 3 bin 25 oldu.

10 yıl önce bu sayı 90, 2022 yılında ise 2 bin 685'ti.

TTB'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şöyle denildi:

"İyi Hal Belgesi başvuru sayısının 11 yılda 60 kat artarak yıllık 3 bini aşması, hem Sağlık Bakanı'nın açıkladığı verilerin doğru olmadığını hem de 'Beyaz Reform'un herhangi bir çözüm üretmediğini açıkça göstermektedir."

"Yönet(e)meyenlere inat sağlıklı bir gelecek için mücadelemizi 2024'te de sürdüreceğiz!"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN