Hemen boynunuzu kontrol edin! Bu işaret meğer diyabetin belirtisiymiş: Boyunda bu şekilde kendini gösteriyor

Hemen boynunuzu kontrol edin! Bu işaret meğer diyabetin belirtisiymiş: Boyunda bu şekilde kendini gösteriyor

Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet, ciddi hastalıklar arasında yer alıyor. Kandaki şeker miktarının normalden fazla olması sonucunda ortaya çıkan bu hastalık bazı belirtilerle kendini gösterebiliyor. Bu belirtilerden biri de meğer boyunda oluşan o durummuş. İşte konuya ilişkin detaylar…

Şeker hastalığı, kanda bulunan şeker oranının olması gerekenden fazla olduğu durumlarda ortaya çıkan bir hastalıktır. Çok sık görülen hastalıklar arasında yer alan bu hastalık farklı şekillerde kendini gösterebiliyor. Genetik faktörlerden, hareketsizlikten, aşırı stresten, fazla kilodan ve daha birçok farklı etkenden ortaya çıkabilen bu hastalık sağlık sorunlarına da yol açabilir. Öte yandan şeker hastalığı bazı belirtilerle kendini önceden belli eder. İşte o belirtiler…

yeni-proje-2-001.jpg

BOYUN BÖLGESİNDE KARARMA VARSA DİKKAT

Sabah’ta yer alan habere göre, şeker hastalığının sinyallerinden biri boyun bölgesindeki renk değişimidir. Eğer ki boynunuz normal rengine göre daha koyu bir renkte ve kadifemsi bir yapıda oysa bu diyabetin bir belirtisi olabilir. Bu renk değişimi akantozis negrikans adlı bir cilt rahatsızlığından meydana gelir. Söz konusu bu durum boyunda, koltuk altında ve diğer deri kıvrımlarında kalınlaşan koyu renkli yama görüntüsüne yol açar.

yeni-proje.jpg

ET BENLERİNİN ÇOĞALMASI

Diyabetin göstergelerinden biri de vücutta oluşan et benleridir. Akşam bunun nedeni ise insülin direnci ve diyabeti bulunan kişiler de görülen kan şekeri, hücreler vasıtasıyla gerektiği kadar kullanım sağlayamaz.

yeni-proje-1-001.jpg

TİP2 DİYABET BELİRTİLERİ

Geceleri artan acıkma hissi

Aşırı idrara çıkmak

Aşırı susamak

Enfeksiyonların geçmemesi ve sıklıkla tekrarlanması

Kronik yorgunluk hissi

yeni-proje-3-002.jpg

Ciltte yer alan yaraların geçmemesi

Aniden ve aşırı acıkma hissi

İstemsiz kilo vermek

El, bacak ve kollarda uyuşma

Yaşın ilerlemesiyle ortaya çıkan hafıza kaybı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN