Her evde bulunan iki malzeme… Yemeklerin ardından ağzınıza 1 kaşık atın! O derdinize derman olacak

Her evde bulunan iki malzeme… Yemeklerin ardından ağzınıza 1 kaşık atın! O derdinize derman olacak

Her evde bulunan iki malzemeyi karıştırıp tüketen o derdine derman buluyor. Yemek yedikten sonra ağzınıza yalnızca bir kaşık atmanız o probleminizden kurtulmanızı sağlayacak. İşte tüm detaylar…

Yemeklere lezzet katan baharatlar hayatımızın olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Farklı bir aromaya sahip olan kimyonu yoğurtla karıştırıp tükettiğinizde neler olabileceğini şaşıp kalacaksınız. En şifalı baharatlar arasında yer alan kimyon içerisinde bulundurduğu antioksidanlar ile hastalıklarında çözümü oluyor.

BAHARATLARIN ŞİFASINDAN YARARLANIN

Hayatımızın içerisinde bulunan güçlü antioksidan özelliğine sahip olan pek çok farklı baharat bulunmaktadır. Yemekleri yalnızca daha lezzetli bir hale getirmekten daha fazlasını sağlayan baharatlar hastalıkların da şifası oluyor. Hayatımızda en çok tükettiğimiz ürünlerden biri olarak bilinen yoğurdun içerisine kimyon kattığınızda ortaya çıkan etki ise sizi şaşırtacak.

yogurt-kimyon.jpg

KİMYONLU YOĞURT FAYDALARI NELERDİR?

  • Kimyon ve yoğurdu karıştırarak tüketmeniz hem sağlıklı bir yaşamı hem de hastalıklara şifayı beraberinde getiriyor. Kimyonlu yoğurdun en bilinen faydaları arasında yüksek kolesterol yer alırken sindirim sistemi problemleri de görülüyor.
  • Sindirim enzimlerine uyarak mide rahatsızlıklarına hafifleten kimyon ve yoğurt ikilisi şişkinlik ve gaz problemlerini de azaltmaktadır. Yoğurdun içerisine kimyon katıp tükettiğinizde sindiriminizin kolaylaştığını fark edeceğiniz gibi metabolizmanız da arı gibi vızır vızır çalışacak.
  • Yoğurdun içerisine kimyon katarak tüketmek bağırsak florasını dengeleyeceği gibi tuvalete de daha kolay çıkmayı sağlamaktadır. Kandaki insülin direncini arttırarak glikoz seviyesini düşüren yoğurt ve kimyon şeker hastalığına da iyi gelmektedir.
  • Antioksidan özelliklerini içerisinde barındıran bu ikili serbest radikallere zararlarına karşı vücudu koruyup cilt sağlığına daha iyi bir hale getirmektedir.Bağışıklık sistemini güçlendiren kimyonlu yoğurt vücudu hastalıklara karşı daha dirençli bir hale getirerek koruma sağlıyor. Oluşabilecek yan etkilere karşı kullanmadan önce uzman görüşü almayı unutmayınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN