Her gün bir tane yiyin etkisini görün! Bu müthiş doğal yöntemle vücudunuz bayram edecek

Her gün bir tane yiyin etkisini görün! Bu müthiş doğal yöntemle vücudunuz bayram edecek

Kabızlıkla mücadele ediyorsanız, başka yere bakmayın. Yüksek lif içeriğinden dolayı bu meyve sizi düzenli tutacak ve karın rahatsızlıklarını giderecektir. Özellikle zayıflamaya çalışıyorsanız, unlu mamullere, waffle'lara, kreplere ve smoothie'lere şeker yerine biraz bu besinden ekleyin....

Taze veya kuru incir, bir beslenme merkezidir. Bu doğal tatlı meyveler, büyük miktarda C vitamini, K vitamini, potasyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum ve lif içerir. Ayrıca kersetin, kaempferol, epikateşin gallat ve diğer güçlü antioksidanlarla doludurlar. Yüksek şeker içeriğine rağmen sağlığı desteklerler ve hatta kilo vermeye yardımcı olabilirler. Kuru incir daha az su içerir, bu nedenle kalori, şeker ve besin maddelerinde daha konsantredirler. Yaklaşık 149 gram olan bir fincan şunları sağlar:

  • 371 kalori
  • 95.2 gram karbonhidrat
  • 71.4 gram şeker
  • 14.6 gram lif
  • 4.9 gram protein
  • 1.4 gram yağ
  • Kalsiyumun günlük değerinin (DV) yüzde 24'ü
  • Manganezin DV'sinin yüzde 38'i
  • Potasyum DV'sinin yüzde 29'u
  • Magnezyum DV'sinin yüzde 25'i
  • K vitamininin günlük değerinin yüzde 29'u
  • C vitamini günlük değerinin yüzde 3'ü

Aynı miktarda taze incir yaklaşık 111 kalori, 1.2 gram protein, 0.3 gram yağ ve 24.3 gram şeker ve 4.2 gram lif dahil 28.8 gram karbonhidrat içerir. Kuru incirlere göre vitamin ve mineral bakımından daha düşüktürler, ancak aynı zamanda daha az kalori içerirler.

basliksiz-2-001.jpg

İNCİRİN FAYDALARINI KEŞFEDİN

Bu lezzetli meyveler vücudunuzu içten dışa besler. Vitamin ve mineraller açısından zengin olan kuru incir, besin eksikliklerini önlemeye, kemiklerinizi güçlendirmeye ve kilo vermeyi kolaylaştırmaya yardımcı olabilir. Yaşlanmayı yavaşlatan ve oksidatif strese neden olan serbest radikalleri temizleyen antioksidanlarla doludurlar.

- KEMİK SAĞLIĞI İÇİN İNCİR YİYİN

Bir fincan kuru incir, önerilen günlük kalsiyum alımının yaklaşık dörtte birini sağlar. Bu mineral , dengeli bir diyetin parçası olarak tüketildiğinde kemik kaybına ve osteoporoza karşı korur. Bu besin kemik büyümesini ve bakımını destekler. Kalsiyum ve potasyum, kemik incelmesini yavaşlatmaya ve idrarla kalsiyum kaybını azaltmaya yardımcı olabilir.

KURU İNCİR KİLO KAYBINI ARTIRIR

Bu meyve ölçülü tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olabilir. Kuru incirdeki lif, tokluğu artırır ve açlığı frenler, bu da toplam gıda alımını azaltmaya yardımcı olur. Kuru incir doğal olarak tatlıdır ve ilave şeker içermez. Bu nedenle kurabiye, sütlü çikolata, kek ve diğer işlenmiş gıdalara daha sağlıklı bir alternatiftir. Glikojen depolarınızı yenilemek ve kaslarınızın antrenmandan sonra toparlanmasına yardımcı olmak için egzersizden sonra bu meyveleri yiyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN