Her tuvalete gittiğinizde bunu yaşıyorsanız aman dikkat! Bağırsak kanseri olabilirsiniz: İlk iş doktora görünün

Her tuvalete gittiğinizde bunu yaşıyorsanız aman dikkat! Bağırsak kanseri olabilirsiniz: İlk iş doktora görünün

Vücudumuz sinyallerle pek çok hastalığın belirtilerini önceden gösteriyor. Önemli görmediğimiz pek çok durum aslında büyük bir felaketin habercisi olabilir. Tuvalete çıktığınızda bu 3 durumu yaşayanların dikkatli olması gerekiyor. Tehlikeli kanser türlerinden biri olan bağırsak kanseri çoktan vücudunuzu sarmış olabilir. İşte kanserin 3 habercisi…

Günümüzün en büyük hastalıkları arasında yer alan kanser Her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Yediklerimiz, içtiklerimiz vücudumuzu büyük oranda etkilerken tükettiğimiz besinler yaşam kalitemizi de ciddi düşürüyor. Uzmanlar, en tehlikeli kanser türleri arasında yer alan bağırsak kanseri için peş peşe uyarılarda bulundu. Her tuvalete çıktığında bu 3 belirtiyi yaşayanların hemen doktora koşun. Bağırsak kanseri vücudunuzu sarmadan hızlı bir şekilde müdahale etmek gerekiyor. İşte kanserin 3 habercisi…

BAĞIRSAK KANSERİNİN 3 İŞARETÇİSİ

Bağırsak kanseri, erken teşhis edilmesi durumunda tedavi edilebilir bir hastalıktır. Ancak hastalığın semptomları ilk başta belirgin olmayabilir veya diğer bağırsak rahatsızlıklarına benzerlik gösterebilir. Bu nedenle, bağırsak kanserinin üç ana semptomunu yaşayan kişilerin bir doktora başvurmaları çok önemlidir.

bagirsak-kanseri-1.jpg

Dışkıda kan, bağırsak akışkanlığındaki değişiklikler ve karın ağrısı gibi semptomları olan kişilerin, öncelikle bir doktorla görüşmeleri ve muayene olmaları gerekmektedir. Doktorlar, semptomların ciddiyetini ve sebebini belirlemek için bir dizi test yapabilirler. Bu testler arasında kolonoskopi, kan testleri ve görüntüleme testleri gibi yöntemler bulunabilir.


BAĞIRSAK KANSERİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Erken teşhis, bağırsak kanserinin tedavisinde çok önemlidir. Tedavi yöntemleri arasında cerrahi müdahale, kemoterapi ve radyoterapi gibi seçenekler yer alır. Tedavi yöntemi, hastalığın evresine, genel sağlık durumuna ve diğer faktörlere göre belirlenir.

bagirsak-kanseri.jpg

Bağırsak kanserinin semptomlarını yaşayan kişilerin, semptomların ciddiyetini belirlemek için bir doktora başvurmaları çok önemlidir. Erken teşhis, hastalığın tedavi edilmesinde önemli bir rol oynar. Ayrıca, sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek, düzenli olarak tıbbi kontrol yaptırmak ve kanser riskini azaltmaya yönelik adımlar atmak, bağırsak kanseri gibi ciddi hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN