‘Her yerim ağrıyor, kolum kalkmıyor’ diyenlerin hastalığının ismi bulundu! İşte insanların hayatını kabusa çeviren o illet

‘Her yerim ağrıyor, kolum kalkmıyor’ diyenlerin hastalığının ismi bulundu! İşte insanların hayatını kabusa çeviren o illet

'Her yerim ağrıyor, kolum kalkmıyor' diyerek şikayet edenlerin hastalığının ismi bulundu! Meğer bir adı varmış! İşte insanların hayatını kabusa çeviren o illet

Günleriniz bitmek bilmeyen ağrılarla mı geçiyor? Sabah uyandığınızda her yeriniz tutulmuş, kolunuzu kaldıracak haliniz yok mu? Belki de siz de milyonlarca insan gibi fibromiyalji hastalığıyla mücadele ediyorsunuz. Peki, bu gizemli hastalık tam olarak nedir ve neden bu kadar yaygın?

TANI KONMASI ZOR, YAŞAMI ZORLAŞTIRAN BİR HASTALIK

FİBROMİYALJİ | EKOL FİZYOTERAPİ | EVDE FİZİK TEDAVİ

Fibromiyalji, yaygın kas ve iskelet sistemi ağrıları, yorgunluk, uyku bozuklukları, konsantrasyon güçlüğü ve hassasiyet gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir hastalıktır. Maalesef kesin bir nedeni bilinmese de, genetik yatkınlık, travma, enfeksiyonlar ve stres gibi faktörlerin tetikleyici olabileceği düşünülüyor.

FİBROMİYALJİ KİMLERİ ETKİLİYOR?

Fibromiyalji Sendromu: Nedenleri ve Tedavileri - Fzt. Aslı Koç

Fibromiyalji, her yaştan insanı etkileyebilse de özellikle kadınlarda daha sık görülüyor. Yoğun iş temposu, stresli yaşam koşulları ve hormonal değişimler, kadınları bu hastalığa karşı daha savunmasız hale getiriyor olabilir.

"ACABA BENDE DE FİBROMİYALJİ Mİ VAR?" DİYORSANIZ...

Fibromiyalji Sendromu: Fibromiyalji belirtileri nelerdir?

  • Sürekli yorgunluk ve halsizlik mi hissediyorsunuz?
  • Uykuya dalamıyor veya sık sık uyanıyor musunuz?
  • Vücudunuzun farklı bölgelerinde yaygın ağrılar mı yaşıyorsunuz?
  • Hafıza ve konsantrasyon problemleri mi yaşıyorsunuz?
  • Dokunmaya karşı aşırı hassasiyetiniz mi var?

Eğer bu sorulara cevabınız "evet" ise, fibromiyalji olma ihtimaliniz yüksek olabilir. Ancak unutmayın, doğru teşhis için mutlaka bir doktora başvurmanız gerekiyor.

FİBROMİYALJİ İLE YAŞAMAK: ZOR AMA MÜMKÜN!

Fibromiyalji diyeti nedir? Fibromiyalji hastaları nasıl beslenmeli? İşte fibromiyaljide tüketilmesi gereken yiyecekler

Fibromiyalji, yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir hastalık olsa da, doğru tedavi yöntemleriyle kontrol altına alınabilir. Egzersiz, fizik tedavi, ilaç tedavisi ve stres yönetimi gibi yöntemler, hastalığın belirtilerini hafifletmeye yardımcı olabilir.

GİZEMLİ HASTALIĞIN ARDINDAKİ GERÇEĞİ KEŞFEDİN!

Fibromiyalji ağrıları akupunktur tedavisiyle son buldu - Sağlık ve Yaşam Haberleri

Fibromiyalji hakkında daha fazla bilgi edinmek ve bu hastalıkla mücadele eden milyonlarca insana destek olmak için araştırmalara devam etmek büyük önem taşıyor. Unutmayın, yalnız değilsiniz ve fibromiyalji ile başa çıkmak mümkün!

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN HEMEN ARAŞTIRMAYA BAŞLAYIN!

Fibromiyalji nedir, belirtileri ve tedavisi nedir? Kadınlarda daha sık görülüyor - Sağlık Haberleri

Fibromiyalji ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi öğrenmek ve bu hastalıkla ilgili en güncel bilgilere ulaşmak için internette arama yapmaktan çekinmeyin. Sağlığınız için doğru bilgiye ulaşmak, en doğal hakkınız!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN