Herkes pazarda bu meyveyi arıyor! Ünlü diyetisyen faydasını anlatınca talep arttı: Göbeği dümdüz yapıyor

Herkes pazarda bu meyveyi arıyor! Ünlü diyetisyen faydasını anlatınca talep arttı: Göbeği dümdüz yapıyor

Zayıflamak isteyenler her yerde o meyveleri arıyor! Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez önerdi! Zayıflamak isteyen günlük rutinine bunu ekleyince incecik oluyor. Ünlü diyetisyen faydasını anlatınca talep arttı, göbeği dümdüz yapıyor...

Zayıflamak isteyenlerin sıklıkla dikkat ettiği şeylerden biri, ne yenileceği ve ne kadar yenileceğidir. Ancak uzmanlar, kilo verme sürecini etkileyen en önemli unsurlardan birinin gece öğünleri olduğunu belirtiyorlar. Gece geç saatlerde tüketilen yiyecekler, kilo verme hedeflerini engelleyebilir ve diyabet ile kanser gibi ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlayabilir. İşte bu nedenle, bahar aylarında sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenler için uzmanlar tarafından hazırlanan diyet tavsiyeleri oldukça önemli.

HER GÜN YÜRÜYÜŞ ÖNEMLİ

Hızlı zayıflamayı kolaylaştıran ve düz bir karına sahip olmanızı sağlayacak süper besinler bulunmaktadır. Temelde zayıflamak için vücudun harcadığından az kalori almak gereklidir. Ancak az kalori alındığında, vücut dinlenme metabolizma hızını düşürebilir ve zamanla zayıflama sürecini engelleyebilir. Bu nedenle, zayıflama diyetine başladığınız günlerde düzenli egzersiz yapmak büyük önem taşır. Uzmanlar, her gün en az 60-70 dakikalık yürüyüş yapmanın, kilo verme sürecini hızlandırmada ve kilo duraksaması yaşamamada önemli bir rol oynadığını belirtiyorlar.

KİLO VERMEYİ HIZLANDIRAN MEYVELER

Günde ne kadar meyve yenir? - Sağlık Haberleri

Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez, hızlı zayıflamak ve düz bir karına sahip olmak isteyenler için önemli bir tavsiyede bulundu. Dönmez'e göre, elma, ayva ve muz gibi meyveler metabolizmayı hızlandırır, yağ yakımını destekler ve serotonin sentezini arttırır. Ayrıca, bu meyveler diyet lifleri ve polifenoller açısından zengindir, bu da hızlı zayıflamayı teşvik eder. Bu meyveler, öğünlerde ya da ara öğünlerde tercih edilerek sağlıklı bir şekilde kilo verme sürecine destek olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN