Hurmanın bu yönünü kimse bilmiyor! Süte birkaç tane atın ve karıştırın: Faydasını duyan bardak bardak içecek

Hurmanın bu yönünü kimse bilmiyor! Süte birkaç tane atın ve karıştırın: Faydasını duyan bardak bardak içecek

Lezzetli ve sağlık açısından faydalı olan hurmanın bu yönünü kimse bilmiyor. Süte birkaç tane attıktan sonra karıştırın ve içtikten sonra vücuda olan etkilerine şahitlik edin. İşte, hurmalı sütün inanamayacağınız faydaları…

Hurma ve süt ayrı ayrı sağlıklı olan besinlerdir. Ancak bu iki besin birleştiğinde vücut için inanılmaz etkiler ortaya çıkıyor. Hurmanın doğal tatlılığı ve sütün besleyici özellikleriyle birleşen bu içecek, günlük beslenme listesine mutlaka eklenmeli. İşte, hurmalı sütün düzenli tüketimde vücuda sağladığı faydalar…

HURMALI SÜTÜN FAYDALARI

ENERJİ VE BESİN DEPOLUYOR

Hurmalı süt, içeriğindeki doğal şekerler ve karbonhidratların sayesinde vücuda anında enerji veriyor. Ayrıca sütte bulunan kalsiyum, protein, B vitaminleri ve diğer besin öğeleri de vücudu besleyerek günlük ihtiyaçları karşılıyor.

SİNDİRİMİ DÜZENLİYOR

Lif bakımından zengin bir meyve olan hurma sindirim sistemine de inanılmaz etkiler sağlıyor. Sütle birleştiğinde ise sindirimi düzenliyor ve sindirim sorunlarına iyi geliyor.

BAĞIŞIKLIĞI DESTEKLİYOR

Hurmalı süt içeriğindeki antioksidanlar sayesinde, bağışıklığı güçlendiriyor. Böylece vücut hastalıklara karşı korunuyor.

hurma-ve-sut-karisimi-1.jpg

KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİYOR

Sütte bulunan kalsiyum kemik ve diş sağlığını korumada yardımcı oluyor. Süt hurmayla birleştiğinde ise bu faydaları daha etkili ortaya çıkıyor.

CİLT VE SAÇ SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR

İçerdiği besin öğeleri sayesinde hurmalı süt, cilt ve saç sağlığını destekler. Özellikle protein ve B vitaminleri, cilt ve saçın beslenmesine katkı sağlar.

HURMALI SÜT NASIL HAZIRLANIR?

Hurmaları çekirdeklerinden ayırın ve rondoya atın. Üzerine 1 litre süt koyarak rondoyu çalıştırın ve hurmaların iyice ezilerek sütle karıştığından emin olana kadar durdurmayın. Hazır olan karışımı rondodan alıp uygun bir kaba boşalttıktan sonra buzdolabında soğutun. İyice dinlenip soğuduğundan emin olduğunuzda tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN