İftar sonrası tatlının ev yapımı olanı sağlıklı

İftar sonrası tatlının ev yapımı olanı sağlıklı

Ramazan ayında iftar sonrasında hazır tatlı tüketiminin sağlık açısından risk taşıdığını söyleyen Diyetisyen Esma Kılıç, “Dışarıdan hazır alınan şerbetli tatlılar glikoz şurubu içeriğinden dolayı tercih edilmemeli, şerbetli tatlı tercih edilecekse ev yapımı olmasına özen gösterilmelidir” dedi.

MERVE ŞİŞMAN

Ramazan ayında uzmanlar iftar sonrası tatlı tüketimine dair uyarılarda bulunuyor. Ramazan boyunca uzun süreli açlıklardan sonra tatlı ihtiyacının artmasının normal bir durum olduğunu belirten uzmanlar, kan şekeri çok düşük seyrettiği için bireylerde yeme isteğinin daha fazla olabileceğine dikkati çekiyor.

KARAR okurlarına tatlı tüketiminde sağlık açısından risk oluşturmamak adına ev yapımı tatlıların tüketmeleri tavsiyesinde bulunan Diyetisten Esma Kılıç ise “İftardan sonra tatlı tüketilecekse bu öğünün iftardan en az 1-2 saat sonra yapılmasına dikkat edilmelidir. Şerbetli ve yağlı tatlıların sıklığı azaltılmalı bunun yerine güllaç, sütlaç, muhallebi gibi sütlü tatlılar tercih edilmelidir” dedi.

Kılıç, hazır tatlıların sağlık açısından risk oluşturabileceğine dikkat çekerek, “Dışarıdan hazır alınan şerbetli tatlılar glikoz şurubu içeriğinden dolayı tercih edilmemeli, şerbetli tatlı tercih edilecekse ev yapımı olmasına özen gösterilmelidir. Tatlının aşırıya kaçması sağlık açısından risk taşıyor” diye konuştu.

Öte yandan ‘iftar ve sahur arasında küçük ara öğünler’ yapılabileceğini vurgulayan Kılıç, “Bu ara öğünlerde ceviz, fındık, badem gibi doygunluk sağlayan yağlı tohumlara yer verilebilir. Özellikle bu saatlerde biyolojik değeri düşük, enerjisi yüksek çikolata, cips, bisküvi gibi işlenmiş ve paketli gıdalardan kaçınılmalıdır” bilgilerini aktardı.

Kılıç, son olarak şu uyarıyı yaptı:

“Ramazan ayında karşılaştığımız en büyük hatalardan biri yemeğin tek seferde, büyük porsiyonlar halinde hızlı bir şekilde yenilmesidir. Ana yemekte tuzlu, baharatlı ve aşırı yağlı yemeklerden kaçınılmalıdır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN