Ihlamuru böyle kaynatıyorsanız dikkat! Bütün şifası eriyip gidiyor… Buna dikkat etmeyen ıhlamurdan fayda beklemesin

Ihlamuru böyle kaynatıyorsanız dikkat! Bütün şifası eriyip gidiyor… Buna dikkat etmeyen ıhlamurdan fayda beklemesin

Özellikle de kış mevsiminde sıklıkla tüketilen ve soğuk algınlığı, grip gibi hastalıkların karşısında kalkan görevi gören ıhlamur doğru kaynatılması takdirde bütün şifasını kaybediyor. Eğer ıhlamuru bu şekilde kaynatacaksanız fayda beklemeyin. İşte konuya ilişkin detaylar…

Ihlamur, içerisinde bulundurduğu bileşenler sayesinde insan vücudu için oldukça faydalı bir içecektir. Özellikle de kış aylarında hem ısınmak için hem de vücudu hastalıklardan korumak için tüketilen ıhlamurun aynı zamanda stres ve yorgunluğa iyi gelen bir yanı da vardır. Ihlamurun içinde bulunan uçucu yağlar sakinleştirici etki göstererek uyku problemlerini de ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Lakin doğru yöntemlerle kaynatılan ıhlamur ne yazık ki saydığımız bu bütün faydalarını kaybediyor.

yeni-proje-1-004.jpg

IHLAMURU DOĞRU KAYNATMA YÖNTEMİ

Ihlamur her ne kadar faydalı bir içecek olsa da doğru kaynak atılmadığı takdirde bütün faydasını kaybedebilir. Dolayısıyla ıhlamuru kaynatırken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar vardır. Doktor İbrahim Saraçoğlu ıhlamuru kaynatma konusuna ilişkin olarak yaptığı bir açıklamada şunları söylemişti:

“Bir bardak kaynar suya bir tutam ıhlamur çiçeği koyulur ve 1-2 dakika kaynatılır. 5-10 dakika demlendikten sonra süzülüp içilir.”

yeni-proje-2-004.jpg

Bunun yanı sıra Ahmet Maranki ise ıhlamur çayı hazırlarken en önemli noktanın ıhlamuru kaynatmak olduğunu ifade etti. Ihlamur dan maksimum verimi elde edebilmek için kaynamış suya ıhlamurlar un atılması gerektiğini ifade eden uzman isim, çay demini aldıktan sonra süzgeç yardımıyla bir bardağa aktarılması gerektiğini ifade etti.

Tüm bunların yanı sıra hamile ve emziren kadınların ıhlamur tüketmesi çoğu uzman tarafından onaylanmıyor. Ayrıca gün içerisinde 3 fincandan fazla ıhlamur tüketimi de tavsiye edilmiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN