Kahvaltıda bunu yiyin gerisini düşünmeyin! Mucizevi karışım her derde deva

Kahvaltıda bunu yiyin gerisini düşünmeyin! Mucizevi karışım her derde deva

Yediğimiz yiyeceklerin sağlığımız ve yaşam kalitemiz üzerinde çok büyük etkisi vardır. Yapılan araştırmalarda ciddi hastalıklar ile kötü beslenme arasında ilişki bulunmuştur. Tam mevsimine gelmişken pazar ve market tezgahlarında şu günlerde görmeye başladığımız bu besinin öyle faydaları var ki.

Vücudumuzu oluşturan hücrelerin düzenli ve dengeli çalışması için yağlar, karbonhidratlar, proteinler, vitaminler ve minerallerden yeterli miktarda almalıyız. Vücudumuzun tüm besin maddelerine ihtiyacı vardır. Tek taraflı beslenmek yani sadece protein veya karbonhidratla beslenmek yanlıştır. Haberimizin detaylarında öyle bir besine yer vereceğiz ki tıbbi değerlerini ve faydalarını bilseydiniz, bu kabukları asla atmazdınız.

Hangi besinden mi bahsediyoruz. Tabi ki hepimizin severek tükettiği nardan. Nar kabuğu faydaları, yemeye başlamanız için size ilham verebilir. Tıbbi özellikleri, çoğunlukla antibakteriyel, antienflamatuar, antifungal ve antiviral özellikleriyle bağlantılı olarak birçok sağlık yararına sahiptir. Nar kabuğu antioksidanlarla yüklüdür ve akneyi iyileştirebilir, cildin detoksifikasyonuna yardımcı olabilir, erken yaşlanma belirtilerini önleyebilir ve boğaz ağrısı ve öksürüğü hafifletebilir. Bu nedenle, bu avantajlardan yararlanmak için onları atmak yerine saklayın. Bu haberimizde nar kabuğunun faydaları, kabuğu tozunun nasıl yapılacağını anlatacağız...

promising-benefits-of-pomegranate-peel-jpg.webp

NAR KABUKLARININ SAĞLIĞA FAYDALARI

1. AKNE, SİVİLCE VE DÖKÜNTÜLERLE SAVAŞABİLİR

Nar kabuğunun antibakteriyel, antiviral ve antienflamatuar özelliklere sahip olduğu söylenir. Akne, sivilce ve kızarıklık gibi cilt problemleriyle etkili bir şekilde savaşabilir. Kabuk, antioksidanlar açısından zengindir ve bakterileri ve diğer enfeksiyonları uzak tutmaya yardımcı olur. Anekdot niteliğindeki kanıtlar, nar kabuklarının, yüz paketi veya yüz peelingi şeklinde kullanıldığında yüzünüzdeki ölü deri hücrelerini temizlemeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

2. VÜCUDUN DETOKSİFİKASYONUNA YARDIMCI OLABİLİR

Antioksidanlar vücuttaki toksik ajanlarla proaktif olarak savaşır. Bu nedenle, nar kabuğunun yüksek antioksidan içeriği, vücudu detoksifiye etmek için kullanıldığında yetenekli bir araçtır. Fareler üzerinde yapılan bir araştırma, nar kabuğunun sulu ekstraktının detoksifikasyonu destekleyebileceğini buldu. Vücutta bulunan toksinlerle savaşmada çok faydalı olduğu söylenmektedir.

3. KIRIŞIKLIKLARI VE DİĞER YAŞLANMA BELİRTİLERİNİ ÖNLEYEBİLİR

Güneşe aşırı maruz kalma ve kirlilik, erken yaşlanmanın iki ana nedenidir. Araştırmalar, nar kabuğu özünün tohum yağı ile birlikte kullanıldığında prokollajen sentezini desteklediğini, kollajeni parçalayan enzimlerle savaştığını ve cilt hücresi büyümesini etkili bir şekilde desteklediğini gösteriyor. Böylece cilt yaşlanmasını ve kırışıklıkları doğal ve etkili bir şekilde geciktirir. Hallym Üniversitesi (Kore) tarafından insan deri hücreleri ve tüysüz fareler üzerinde yapılan bir araştırma, nar kabuğu özlerinde bulunan ellagik asidin kırışıklıkları hafifletebileceğini buldu. Bu nedenle cildinizin daha genç görünmesine yardımcı olabilir.

4. BOĞAZ AĞRISI VE ÖKSÜRÜKLERİ TEDAVİ EDEBİLİR

Geleneksel tıbbi uygulamalara göre, nar kabuğu öksürüğü hafifletmeye yardımcı olur ve boğaz ağrısını hafifletmeye yardımcı olmak için su ile toz halinde gargara olarak kullanılır. Birden fazla çalışma, nar kabuğunun hidroalkolik özütünün boğaz ağrısı ve öksürüğün tedavisinde yardımcı olabilecek antibakteriyel özelliklere sahip olduğunu göstermektedir.

İşte nar kabuğu tozunu evde nasıl yapabileceğiniz.

basliksiz-3.jpg

NAR TOZU NASIL YAPILIR?

Evinizin sınırlarında nar tozu yapmak için bu adımları izleyin.

  • Dört ila beş nar meyvesi alın ve her meyveyi uzunlamasına dört parçaya bölün.
  • Tüm tohumları çıkarın ve kabukları ayırın.
  • Ayrıca, her kabuğu iki yarıya kesin.
  • Kabukları tedavi amaçlı kullanmak istiyorsanız, kırmızı derinin hemen altındaki sarı kısmı bir bıçakla soyun. Bunun nedeni, sarı kısmın kurutulup toz haline getirildiğinde karışımlarınıza acı bir tat vermesidir. Bununla birlikte, kabuğu harici uygulama için kullanıyorsanız, sarı kısmı sağlam tutabilirsiniz.
  • Kabukları bir tabağa veya kuru bir beze koyun ve doğrudan güneş ışığına maruz bırakın. Kurumasına izin verin.
  • Kabukları sertleşip tüm nemini kaybedene kadar güneşte bırakın.
  • Güneşte kurutulmuş tüm kabukları temiz, kuru bir mutfak robotuna ekleyin ve ince bir toz elde edene kadar iki dakika öğütün.
  • Tozu temiz, hava geçirmez bir cam kavanozda saklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN