Kalp hastalıklarına yakalanmak istemeyenler dikkat! Bu 6 besini hayatınızdan çıkarın: İşte doğru bilinen yanlışlar

Kalp hastalıklarına yakalanmak istemeyenler dikkat! Bu 6 besini hayatınızdan çıkarın: İşte doğru bilinen yanlışlar

Yenilen yiyecekler sağlığımızda önemli bir rol oynar. Kalp sağlığı için tüketilen besinlere özellikle dikkat edilmelidir. Sağlıklı olduğunu düşündüğümüz yiyeceklerin birçoğunun ölümcül sonuçları olabilir. Bir kardiyolog, kalbinizi zarar görmekten korumak için asla yememeniz gereken 6 besini ortaya çıkardı. İşte kalp krizi ve kalp hastalığı riskinizi artırma ihtimali olan tehlikeli besinler...

Her yıl milyonlarca insanı öldüren kalp hastalığından korunmak için yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıkları düzenlenmelidir. Hareketsiz yaşam tarzı, stres, zararlı alışkanlıklar ve sağlıksız beslenme ciddi sorunlara neden olabilir. Son zamanlarda yapılan bir araştırma, son on yılda 40 yaşın altındaki kişilerde belirli kalp hastalığı türlerinin arttığını buldu.

Doktorlara göre, genellikle işlenmiş gıdaları tüketen Batılı bir yaşam tarzı kalp hastalığını teşvik ediyor. Gittiğimiz en iyi yiyeceklerden bazılarını paylaştık. Bu gıdaların yanlışlıkla tüketilmesi tehlikeli durumlara yol açabilir. Kalp sağlığı için uzak durulması gereken besinler

kalp hastalığı

1-SOSİS

Uzmanlar, sosis gibi işlenmiş etlerin kalori, doymuş yağ, tuz, nitrat ve diğer katkı maddelerinin yüksek olduğunu açıklıyor. Bu katkı maddelerinin tümü kalp sağlığı üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir. Andrew yaptığı açıklamada, çok fazla sosisli sandviç yemekten zarar görebilecek tek şeyin kalp sağlığı olmadığını söyledi. Dünya Sağlık Örgütü'nün işlenmiş et yemenin kansere neden olduğunu bulduğunu söyledi.

2- CİPS

Doktorlar, otomatlarda bulabileceğiniz tuzlu, kıtır kıtır işlenmiş karbonhidrat paketlerinden uzak durmanızı tavsiye ediyor. NHS'ye göre aşırı tuz alımı kan basıncını yükseltebilir. Aşırı tuz alımı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve felç için önemli bir risk faktörüdür. İşlenmiş gıdalara karşı "Doğa bize tam da ihtiyacımız olan yiyeceği verdi. Yemek yemekten başka seçeneğimiz yok" uyarısında bulunuyor.

3- PUDİNG

Çok fazla şeker, kilo alımına yol açabilecek fazla kaloriye yol açabilir. NHS, fazla kilolu olmanın kalp hastalığı, belirli kanser türleri ve tip 2 diyabet gibi sağlık sorunları riskinizi artırdığını açıklıyor. Sharonne, haftada sadece bir kez yemek yediğini ve kaloriyi sınırlamak için porsiyonları küçük tuttuğunu söylüyor.

4- FAZLA PROTEİN

İnsanların günde ihtiyacının iki katı kadar protein tüketmesi alışılmadık bir durum değil. Bu böbrekleri yorabilir ve daha sonra daha fazla soruna neden olabilir.

Son zamanlarda yapılan bir araştırma, yüksek proteinli bir diyet yiyen erkeklerin kalp yetmezliği gelişme riskinin %33 arttığını buldu. Amerikan Kalp Derneği'nin uyardığı bir başka sorun da, et proteininin genellikle doymuş yağ bakımından yüksek olması ve bu da kolesterol seviyelerini yükseltebilmesidir.

5- ENERJİ İÇECEĞİ

Andrew, ne pahasına olursa olsun enerji içeceklerinden kaçındığını söylüyor. Araştırmalar, içeceklerdeki şeker ve kafein kombinasyonunun yüksek tansiyon ve düzensiz kalp atışları gibi sorunlara yol açabileceğini gösteriyor. Ancak uzmanlar, bunun kafeini bırakmanız gerektiği anlamına gelmediğini söylüyor.

Her gün aşırıya kaçmadan çay veya kahve içmek son derece sağlıklıdır .Diğer araştırmalar, günde iki fincan kahvenin tip 2 diyabet riskini azaltabileceğini öne sürüyor.

6. HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Birçok kişi hindistancevizi yağını sağlıklı bir yağ olarak görür. Ancak hindistancevizi yağı tehlikeli durumlara neden olabilir. Ayrıca damar sertliği olarak bilinen atardamarlarda kolesterole neden olabilir. Ayrıca fare ve sıçan çalışmalarında blokajı taklit etmek için kullanılmıştır ve Dr. Andrew, onu nemlendirici olarak kullanmanızı, ancak mutfaktan uzak tutmanızı önerir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN