Karın ağrısını hafife almayın! Karın ağrısıyla hastaneye gidince ölümcül hastalığa yakalandığını öğrendi

Karın ağrısını hafife almayın! Karın ağrısıyla hastaneye gidince ölümcül hastalığa yakalandığını öğrendi

Karın ağrısı ve kilo kaybı nedeniyle hastaneye başvuran hasta ölümcül hastalığa yakalandığını öğrendi. Zaman zaman herkesin karnı ağrısa da bazı karın ağrılarını hafife almayın! Özellikle bu belirtiler varsa...

Denizli Devlet Hastanesi'nde karın ağrısı ve kilo kaybı şikayetleriyle başvuran 38 yaşındaki Ferhat Yardımcıel, yapılan tetkikler sonucunda pankreas kanseri teşhisi aldı. Ancak, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşarak hastaneden taburcu edildi.

TÜMÖR TESPİT EDİLDİ

Karın ağrısı ve kilo kaybı şikayetiyle başvurdu. Ölümcül hastalığa yakalandığını öğrendi

Denizli Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Ferhat Yardımcıel, Gastroenteroloji Kliniği'ne başvurduğunda pankreasının baş kısmında bulunan kanserli bir tümör tespit edildi. Neyse ki, hastalığın vücuda yayılmamış olması ve cerrahi müdahale ile tedavi edilebilir durumda olması doktorları umutlandırdı.

Doç. Dr. Hamza Çınar liderliğindeki ekip, Ferhat Yardımcıel'e Whipple prosedürü uygulayarak tümörü ve çevresindeki lenf nodlarını başarılı bir şekilde çıkardı. Bu başarılı operasyon sonrasında Ferhat Yardımcıel, sağlığına kavuşarak hastaneden taburcu edildi.

PANKREAS KANSERİ BELİRTİLERİ

Doç. Dr. Çınar, pankreas kanserinin genellikle yaşlılarda görülmesine rağmen, gençlerde de ortaya çıkabileceğine dikkat çekti. Erken teşhisin önemine vurgu yaparak, hastaların belirtiler gösterdiğinde vakit kaybetmeden doktora başvurmalarının önemli olduğunu belirtti. Dr. Çınar, bu belirtiler arasında karın ağrısı, kilo kaybı, bulantı, kusma ve sarılık olduğunu söyledi.

Pankreas kanseri teşhisi konan hastalara uygulanan tedavi planı genellikle uzman hekimlerin ortak kararıyla belirlenir. Eğer hasta cerrahi müdahaleye uygunsa, önce operasyon yapılır ve patoloji sonuçlarına göre tedaviye devam edilir.

Pankreas kanseri teşhisi konan hastalar için uzman hekimler tarafından bir tedavi planı oluşturulur. Cerrahi müdahale uygun olan hastalara öncelikle operasyon yapılır ve ardından patoloji sonuçlarına göre tedavi süreci belirlenir. İleri evre hastalıkta ise ameliyat öncesinde kemoterapi veya radyoterapi gibi yöntemler kullanılarak hastalığın cerrahi müdahaleye uygun hale getirilmesi hedeflenir. Doç. Dr. Çınar, cerrahinin pankreas kanserinde en etkili tedavi yöntemi olduğunu belirterek, tümörün pankreastaki konumuna göre farklı cerrahi tekniklerin kullanıldığını ifade etti. Whipple ameliyatı, baş kısmındaki tümörler için gereklidir. Bu prosedürde, pankreasın baş kısmı, safra kesesi, ana safra kanalının bir bölümü, duodenum ve midenin bir kısmı ile yakındaki lenf bezleri çıkarılır ve ardından organların yeniden bağlantısı yapılır. Bu operasyon sadece pankreas başı kanserlerinde değil, aynı bölgedeki diğer kanser türlerinde de uygulanabilir. Ameliyatın başarısının, hastalığın erken teşhis edilmesi ve deneyimli cerrahlar tarafından gerçekleştirilmesine bağlı olduğu unutulmamalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN