Kaynamış musluk suyu şişe sudan daha sağlıklı

Kaynamış musluk suyu şişe sudan daha sağlıklı

Çinli araştırmacılar, musluk suyunu kaynatmanın, yaygın bulunan mikroplastiklerin zararlı etkilerini azaltabileceğini tespit etti. Polistiren, polietilen ve polipropilen gibi suda sıkça bulunan mikroplastiklerin insan sağlığı üzerindeki etkilerini inceleyen araştırmacılar, yüksek seviyede kireç taşı ve magnezyum içeren musluk suyunun kaynatılmasının, içerdiği kalsiyum karbonatın mikroplastikleri etrafında kümelenerek hapsedip zararsız hale getirdiğini belirledi.

Musluk suyunu kaynatmak, mikroplastiklerin zararlı etkilerini azaltabilir. Çinli araştırmacılar, musluk suyunu kaynatmanın yaygın bulunan mikroplastiklerin zararlı etkilerini azaltabileceğini tespit etti.

Araştırmacılar suda en yaygın bulunduğu kaydedilen polistiren, polietilen ve polipropilenin insan sağlığı üzerindeki etkilerini inceledi. Araştırma kapsamında yüksek seviyede kireç taşı ve magnezyum içeren musluk suyu kaynatıldığında içeriğindeki kalsiyum karbonatın mikroplastikleri etrafında kümelenerek hapsedip zararsız hale getirdiği saptandı.

Suyu kaynatmanın mikroplastiklerin zararlı etkilerini tamamen yok etmediği fakat ele alınan 3 plastik bileşiğin en az yüzde 80’inin zararlarını ortadan kaldırdığı gözlendi. Kaynatılan musluk suyunun şişe suyundan daha güvenli olduğu, plastik kirliliğinin olumsuz etkilerinden bu yöntemle kaçınılabileceği bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN