Kilo verenlerin size söylemediği sır! Altın süt zor yağları bile eritip bitirecek, işte diyetin olmazsa olmazı altın süt tarifi

Kilo verenlerin size söylemediği sır! Altın süt zor yağları bile eritip bitirecek, işte diyetin olmazsa olmazı altın süt tarifi

Fazla kilolarınızla başınız dertte mi? Cevabınız evet ise sizi hemen haberimize alalım. Haberimizde sizler için özenle hazırladığımız altın süt tarifi ile en zor yağlarınızı bile kolayca eriteceksiniz. İşte diyetin olmazsa olmazı altın süt tarifi

Günümüzde sağlıklı yaşam trendleri, insanların sağlık ve beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmelerine yol açıyor. Kilo kontrolü ve vücut sağlığı konularında yeni yöntemler arayışı içinde olanlar için doğal çözümler oldukça revaçta. Bu doğrultuda, son zamanlarda popülerlik kazanan ve kilo vermeye yardımcı olduğu iddia edilen bir içecek var: Altın Süt.

ALTIN SÜT NEDİR?

Altın süt, özellikle hint safranı olarak bilinen curcumin içeren zerdeçalın süt ile karıştırılmasıyla elde edilen bir içecektir. Zerdeçalın anti-inflamatuar ve antioksidan özellikleri sayesinde, altın süt sağlıklı bir içecek olarak öne çıkmaktadır. Aynı zamanda içeriğinde bulunan zencefil ve tarçın gibi malzemelerle de desteklenen altın süt, metabolizmanın hızlanmasına ve enerji seviyelerinin artmasına katkı sağlar.

altin-sut-tarifi-altin-sut-nedir-faydalari-nelerdir-a7744083-437f-48bc-ac4d-4fc2f5c74592.webp

ALTIN SÜTÜN KİLO KAYBINA ETKİSİ

Altın sütün kilo kaybına olan olumlu etkileri, içeriğindeki curcuminin yağ hücreleri üzerindeki etkilerine dayanmaktadır. Curcumin, yağ hücrelerinin büyümesini sınırlayarak ve metabolizmayı hızlandırarak kilo kaybını destekleyebilir. Ayrıca, altın süt içinde bulunan baharatlar, vücuttaki iltihabı azaltarak ve tokluk hissini artırarak kilo kontrolüne yardımcı olabilir.

MALZEMELER

1 su bardağı yarım yağlı süt

1 çay kaşığı zencefil

1 çay kaşığı zerdeçal

1/2 çay kaşığı karabiber

1-2 adet çubuk tarçın veya 1 çay kaşığı toz tarçın

1 tutam karanfil

1 çay kaşığı bal

YAPILIŞI

bal haricindeki bütün malzemeleri bir cezveye koyup 5 dakika kaynatın. Ocaktan aldığınız altın sütün içine bal ekleyip tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN