Kilo vermenize yardımcı olacak bu 12 formülü alışkanlık haline getirin sağlıklı yaşayın

Kilo vermenize yardımcı olacak bu 12 formülü alışkanlık haline getirin sağlıklı yaşayın

Sağlıklı yaşam sağlıklı ve dengeli beslenmeden geçer. Sağlıklı bedene sahip olmak ise fazla kilolardan kurtulmakla mümkündür. Peki nasıl kilo vereceğinizi biliyor musunuz? Kilo verme yolculuğunda bu haberimizde tavsiyeler uyun sağlıklı olun...

Yaşa ve cinsiyete uygun, ideal vücut kütlesine sahip olmak hem estetik açıdan hem de sağlık için istenen bir durumdur. Kilolu kişiler sosyal çevreleri tarafından hoş karşılanmama, eleştirilme ve daha birçok olumsuz davranışa da maruz kalır. Sağlıklı bir şekilde kilo verebilmeniz için yapmanı gerekenler;

1. KAHVALTIYI ATLAMAYIN

Kahvaltıyı atlamak kilo vermenize yardımcı olmaz. Temel besin maddelerini kaçırabilir ve aç hissettiğiniz için gün boyunca daha fazla atıştırma yapabilirsiniz.

2. DÜZENLİ YEMEK YİYİN

Gün içinde düzenli saatlerde yemek yemek kalorileri daha hızlı yakmaya yardımcı olur. Aynı zamanda, yağ ve şeker oranı yüksek yiyeceklerle atıştırma isteğini de azaltır.

3. BOL MEYVE VE SEBZE YİYİN

Meyve ve sebzelerin kalorileri ve yağları düşüktür ve lifleri yüksektir. Ayrıca bol miktarda vitamin ve mineral içerirler.

62767d314e3fe104e88059a2.webp

4. DAHA AKTİF OLUN

Aktif olmak, kilo vermenin ve onu uzak tutmanın anahtarıdır. Egzersiz, sağlığa pek çok fayda sağlamanın yanı sıra, yalnızca diyetle kaybedemeyeceğiniz fazla kalorileri yakmanıza yardımcı olabilir. Zevk aldığınız ve rutininize uyabileceğiniz bir aktivite bulun.

5. BOL SU İÇİN

İnsanlar bazen susuzluğu açlıkla karıştırırlar. Gerçekten ihtiyacınız olan şey bir bardak su olduğunda, fazladan kalori tüketebilirsiniz.

6. YÜKSEK LİFLİ YİYECEKLER YİYİN

Bol miktarda lif içeren yiyecekler, kilo vermek için mükemmel olan tok hissetmenize yardımcı olabilir. Lif sadece meyve ve sebze, yulaf, kepekli ekmek, kahverengi pirinç ve makarna ve fasulye, bezelye ve mercimek gibi bitkilerden elde edilen yiyeceklerde bulunur.

obesity4-990x556.jpg

7. GIDA ETİKETLERİNİ OKUYUN

Gıda etiketlerini nasıl okuyacağınızı bilmek, daha sağlıklı seçenekler seçmenize yardımcı olabilir. Belirli bir yiyeceğin kilo verme planındaki günlük kalori ödeneğinize nasıl uyduğunu öğrenmek için kalori bilgisini kullanın.

8. DAHA KÜÇÜK BİR TABAK KULLANIN

Daha küçük tabaklar kullanmak, daha küçük porsiyonlar yemenize yardımcı olabilir. Daha küçük tabaklar ve kaseler kullanarak yavaş yavaş daha küçük porsiyonları aç kalmadan yemeye alışabilirsiniz. Midenin beyne doyduğunu söylemesi yaklaşık 20 dakika sürer, bu nedenle yavaş yiyin ve doymadan önce yemeyi bırakın.

9. YİYECEKLERİ YASAKLAMAYIN

Kilo verme planınızdaki yiyecekleri, özellikle de sevdiğiniz yiyecekleri yasaklamayın. Yiyecekleri yasaklamak sadece onları daha çok istemenize neden olur. Günlük kalori ödeneğiniz dahilinde kaldığınız sürece, ara sıra yapılan tedaviden zevk alamamanız için hiçbir neden yoktur.

saglikli-kilo-verme-m.webp

10. ABUR CUBUR STOKLAMAYIN

Kilo almayı önlemek için evde çikolata, bisküvi, cips ve şekerli gazlı içecekler gibi abur cubur stoklamayın. Bunun yerine meyve, tuzsuz pirinç kekleri, yulaflı kekler, tuzsuz veya şekersiz patlamış mısır ve meyve suyu gibi sağlıklı atıştırmalıkları tercih edin.

11. ALKOLÜ AZALTIN

Fazla alkol almak kilo alımına kolayca katkıda bulunabilir.

12. YEMEKLERİNİZİ PLANLAYIN

Kalori ödeneğinize bağlı kaldığınızdan emin olarak, haftanın kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve ara öğünlerinizi planlamaya çalışın. Haftalık bir alışveriş listesi yapmak size yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN