Kış aylarının şifa deposu ama doğru yapıldığında! Bu hatayı yapan tüm şifayı havaya uçuruyor

Kış aylarının şifa deposu ama doğru yapıldığında! Bu hatayı yapan tüm şifayı havaya uçuruyor

Büyük büyük annelerinizin bile uyguladığı bu yöntem sizi kış aylarında gripten nezleden koruyor. Kış aylarının şifa deposu olarak biliniyor ancak tamamen doğru yapıldığında tüm etkisini gösteriyor. İşte ıhlamuru doğru demleme tekniği…

Geçmişten günümüze kadar hastalıklara şifa kaynağı olarak görülen Ihlamur günümüzde de çok sık tüketilmektedir. Yaz kış fark etmeksizin tüketilen ıhlamur, stresli hayatında tüm stresinizi üzerinizden hızdan attırıyor. Ihlamurun tüm şifasından yararlanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta demleme işlemidir. Faydasını göreyim derken zarar görmeyin. İşte ıhlamuru doğru demleme tekniği…

IHLAMURUN FAYDALARI NELERDİR?

Rahatlatıcı bir özelliğe sahip olan ıhlamur stresli ve yoğun çalışma temposuna sahip olan kişilerin sıklıkla başvurduğu doğal ilaç olarak görülüyor. İçerisinde yer alan Uçucu yağlar ile birlikte sakinleştirici bir etki ortaya çıkaran ıhlamur uyku problemlerine de iyi gelmektedir.

ihlamur-demlemek.jpg

Bağışıklık sistemini güçlendirici bir özelliği bulunan Ihlamur içerisindeki antioksidanlar ile birlikte vücudu zararlı maddelerden arındırır. Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan ıhlamur sindirim sorunlarına da iyi gelmektedir. Bağırsak hareketlerinizi düzenleyerek ıhlamurun idrar söktürücü özelliğinden yararlanabilirsiniz.

IHLAMUR NASIL DEMLENİR?

Doğal bitkiler konusunda son derece uzman olan İbrahim Saraçoğlu Ihlamur demlemenin püf noktalarını açıkladı. Bir bardak kaynar suyun içerisine Ihlamur çiçeğini koyduktan sonra 1-2 taşım kaynatmanız gerekiyor.5-10 dakikalık demleme işleminin ardından süzerek tüketebilirsiniz.

ihlamur.jpg

AHMET MARANKİ'YE GÖRE IHLAMUR DEMLEME YÖNTEMİ

Ahmet Maranki ıhlamur demleme adımlarını tek tek anlattım. Ihlamur demlerken kesinlikle kaynatılmaması gerektiğinin altını çizen Maranki şu açıklamalarda bulundu:

Kaynattığınız suyun içerisine ıhlamuru atarak biraz bekletmeniz gerekmektedir.

Demin aldıktan sonra boş bir Süzgeç yardımıyla bardağı aktarılan ıhlamuru tüketebilirsiniz.

Hamile ve emziren kadınların tüketmemesi tavsiye edilirken günde 3 fincandan fazla tüketilmemesi gerektiğinin de altı çiziliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN