Korkunç kabuslar tedavi edilemeyen hastalığın habercisi olabilir

Korkunç kabuslar tedavi edilemeyen hastalığın habercisi olabilir

Yeni araştırmalara göre, saldırıya uğramak ve ezilmek gibi tekrar eden korkunç kabuslar bazı hastalıkların belirtisi olabilir.

2022'de yapılan bir araştırma, kötü rüyalar ile demans arasında bir bağlantı olduğunu ortaya çıkarmış ve kötü rüyaların, düşünme ve hafıza sorunları ortaya çıkmadan birkaç yıl önce daha yaygın hale gelebileceğini keşfetmişti.

T24'te yer alan habere göre, Cambridge Üniversitesi ve King's College London'dan bir ekip yeni bir araştırma yaptı yapılan araştırmada, lupusla yaşayan 676 kişi ile bir çalışma yürüttü. Hastaların dörtte biri halüsinasyon gördüklerini bildirirken, beş lupus hastasından üçü sıklıkla saldırıya uğrama, tuzağa düşme, ezilme veya düşme gibi rahatsız edici kabuslar gördüklerini bildirdi.

Çalışma, halüsinasyon yaşayan hastaların bunlar hakkında konuşmakta isteksiz olduklarını, birçok uzmanın ise kabusları veya halüsinasyonları hastalık alevlenmeleriyle hiçbir zaman ilişkilendirmediğini ortaya çıkardı.

Cambridge Üniversitesi'nden Dr Melanie Sloan şunları söyledi: "Klinisyenlerin hastalarıyla bu tür semptomlar hakkında konuşması ve her hastanın bireysel semptomların ilerleyişini yazmaya zaman ayırması önemlidir"

Araştırmacılar, lupus da dahil olmak üzere otoimmün hastalıkları olan hastalarda semptomların alevlenmesinde zihinsel sağlık ve nörolojik semptomların nasıl erken uyarı semptomları olarak hareket edebileceğinin daha fazla anlaşılması çağrısında bulunuyor.

Lupus, yorgunluğa, eklem ağrısına ve deri döküntülerine neden olan ve tedavi edilemeyen bir durum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN